Tisztes helytállás

Vereséget szenvedett a hazai pályán veretlen Eger ellen, de egészen a hajráig jól tartotta magát az ezúttal megbízott edzővel szereplő Kudor Kitti ifjúsági másodosztályú együttese.

Kudor Kitti együttese Egerbe látogatott, hogy összecsapjon a jó erőkből álló Eszterházy SC ellen. Az egri várat még nem tudta bevetni senki az ifjúsági másodosztályban ebben a szezonban, ráadásul a mieinknek „kapitánya”, a DVSC SCHAEFFLER felnőtt csapatával az MTK ellen meccselő Kudor Kitti nélkül kellett megvívni az ütközetet. A játékosok közül hiányzott a gólerős átlövő, Tamás Korina, illetve a balszélső, Győrfi Boglárka. Az együttes megbízott edzője az akadémia kapusedzője, a DVSC 1987-es bajnokcsapat tagja, Kalocsai Erika volt.

Jól kezdtek a lányok, Porkoláb Zsófi olyan gólerősen indította a mérkőzést, ahogy az előzőt abbahagyta, a csapat első négy gólját ő szerezte. Fegyelmezetten támadtak a mieink az ellenfél nyitott védekezésével szemben, és védekezésben is odatették magukat és Cziczás Nóra is szép védéseket mutatott be. Porkoláb Zsófi mellett egy-egy gólt értek el a többiek az első játékrészben, amelynek 23. percében még döntetlen volt az állás. Sajnos az utolsó percekben több hiba csúszott a játékba, amelyből éltek a hazaiak és öt gólos vezetésre tettek szert a szünetre.

A második játékrész nem indult éppen álomszerűen, az egriek gyorsan lőttek három gólt, viszont a mieink nem tudtak a kapuba találni. Czina Eszter átlövéseivel elkezdtek kapaszkodni akadémistáink, majd a debreceniek is futottak egy 3-0-s sorozatot. Volt tartása a csapatnak, nem hagyta elhúzni ellenfelét, Cziczás Nóra kapusteljesítménye pedig továbbra is stabil volt. Pozitív benyomást tett Kőrösi Enikő is, aki bátran vállalkozott, és többnyire eredményesen tette azt. Az utolsó negyedóra kezdetén Vámosi Anna átlövései jelentettek üde színfoltot a mérkőzésben, hét perccel a vége előtt hét gólos volt a különbség. A hajrát kevésbé bírták a mieink, az általunk vétett technikai hibákból pedig indulni tudott az Eger, amely végül tíz góllal nyerte meg a mérkőzést. Pozitívum, hogy volt tartása a csapatnak egy erős ellenfél otthonában, mindenki kapott játéklehetőséget. Az egri vár továbbra is bevehetetlen ebben az osztályban, de a mieink becsülettel megvívták ezt a csatát is!

Kudor Kitti együttese négy pontot szorgoskodott össze eddig, holott sok mérkőzését elhalasztották, így azok még pótlásra várnak. Újonc csapatként minden mérkőzés jó lehetőség arra, hogy fejlődjenek a lányok, ők pedig meg is ragadják ezeket a lehetőségeket!

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 12. forduló:
Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER III. 31–21 (13–8)
DVSC: 
Cziczás N. – Porkoláb Zs. 7 (5), Vámosi A. 5, Szilágyi Zs., Ballagó L. 1, Czina E. 4, Orsó Sz. csere: Tóth B. S. (kapus), Erdődi G. 1, Kőrösi E. 3 (2), Nemes K., Katona O., Makay Cs., Mátyás L.
Kalocsai Erika (megbízott edző): Jól kezdtük a mérkőzést, fegyelmezetten támadtunk nyitott védekezéssel szemben és a védekezésünk is stabil volt. Mindkét félidőben technikai hibáinkból az ellenfél gyors ellentámadásokból könnyű gólokat szerzett. A kapusteljesítmény az első félidőben hatékony volt, a kipattanó labdákat is megszereztük. A második játékrészt sajnos három kapott góllal kezdtük, de onnan is fel tudtunk állni és egészen a hajráig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. A nagyobb különbség a végén alakult ki. Összességében elmondható, hogy a csapatnak volt tartása, ötven percig pedig jó játékkal rukkolt elő.

Kiemelt partnereink