Újabb lépés előre

Hatékony támadójátékkal aratott újabb győzelmet Márián Blanka együttese, ezúttal a Kisvárdát legyőzve.

Minden mérkőzés fontos a szezon hátralévő részében, hiszen akadémistáink a Final Four-ért küzdenek. Ezúttal a Kisvárda volt a mieink ellenfele.

Már az első percben egy testvérpárharcot láthattunk, a fiatalabb, Bengi Fanni lőtt gólt kapusunknak, Lilinek, mindezt a lelátón helye foglaló két szülő szeme láttára. Jól kezdtek a vendégek, jól működött a 7-6 elleni játékuk. Keller Petrát tudtuk sokat foglalkoztatni, szélről és indításból is szerzett gólokat, a legszebb jelenet viszont a 10. találat volt, mikor a ziccerbe beugró Zákányi Jankától kapott jó passzt és úgy talált a hálóba. A 14. percben Litschauer Nikol átlövésével már néggyel vezettünk, ehhez az kellett, hogy többször is labdát szerezzenek a mieink védekezésben, illetve, hogy Bengi Lili több lövést is megfogjon. A félidő hajrájában aztán tovább nyílt az olló, Czene Petra volt aktív ebben az időszakban, háromszor is gólt szerzett, de az utolsó másodpercekben Szürös Kinga talált be és alakította ki a félidei eredményt (20-13).

Gólzáporosan indult a második játékrész, öt perc alatt hatszor is megzördültek a hálók, ekkor még egyenlő eloszlásban születtek a találatok. A Bengi szülők pedig megnyugodhatnak, hiszen Lili is bemutatott védést a három gólig jutó kistesóval szemben, így ebben a párharcban mindkét fél örülhetett legalább egyszer. Krasznai Dorka betörésből volt eredményes, ezzel egy 7-1-es rohamot indítva, amelyből Balog Réka háromszor is kivette a részét. Voltak időszakok, mikor befagyott akár percekig is az eredmény, majd ismét beérett a góltermés. A hajrában aztán Hadas Tilla vállalt sokat és jól is, mellette Szürös Kinga is jól „termelt”.

Újfent egy magabiztos sikert arattak U17-eseink, már csak három mérkőzés van az alapszakaszból hátra. Ezen a három találkozón be lehet biztosítani a Final Four-ba való bekerülést, amelyhez az első két hely egyikét kell megszerezni az U17 I. osztály Keleti csoportjában.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 23. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda 40–25 (20–13)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 6, Vincze V. 1, Jeszenszki P. 3 (1), Litschauer N. 6, Szinay S. 3, Zákányi J. 1. Csere: Péter R. (kapus), Pásztor G., Balog R. 4 (1), Szürös K. 6, Czene P. 3, Hadas T. 4 (2), Krasznai D. 3. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink