Félidőnyi jó játék a listavezető ellen

Az első félidei jó játék után érvényesítette a papírformát Kudor Kitti ifjúsági másodosztályban szereplő együttese ellen a listavezető Dabas.

Nem várt könnyű feladat ifjúsági csapatunk számára, hiszen a listavezető, a találkozóig hat mérkőzésből hatot magabiztosan megnyerő Dabas ellen léptek pályára. Szokták mondani, hogy embert próbáló feladat, amely nagyban szolgálja a játékosok fejlődését. És az első percekben sikerült is meglepni a kiváló erőkből álló Pest megyeieket, Ballagó Lili ügyes cselezései hatékonynak bizonyultak a vendégek nyitott, 3-2-1-es védekezésével szemben. A dabasiak nem nagyon találták a megoldást a mieink 5-1-es védekezésével szemben, vagy ha igen, akkor volt olyan támadás, mikor három kapufát lőttek, gólt nem… A félidő derekánál aztán 6-5-nél beindult a vendéghenger, többet hibáztak a mieink, eladott labdák és rontott ziccerlövések következtek, így az ellenfél zsinórban öt gólt ért el. Ebben a periódusban a mieink nem találták a kapu felé vezető utat, szerencsére az utolsó tíz perc jobban sikerült így négy góllal vezetett az első félidő után az ellenfél.

A második játékrész sem indult rosszul, az első hat percet 3-3-ra sikerült lehozni, Vámosi Anna kétszer is át tudta lőni a vendégek falát. Ekkor hosszabb gólcsend következett, mindkét oldalon több technikai hibával, elrontott befejezésekkel. Sajnos a gólcsendet dabasi gólok törték meg, a lélektani, négy gólos hátrányról nem sikerült felkapaszkodni, sőt a vendégek egyre inkább növelték előnyüket. Kudor Kitti igyekezett forgatni csapatát, amelyre rá is fért a frissítés, ám nem tudtak a mieink közelebb férkőzni. A félidő második felében pedig már érezhetően fáradtan mozogtak a mieink, a kiváló erőállapotban lévő vendégek pedig ekkor tettek rá még egy lapáttal. A mérkőzést végül 11 góllal nyerte meg a Dabas, amely ezen a mérkőzésen is bebizonyította, hogy nem véletlenül áll az első helyen és mindössze két csapat játszott ennél szorosabb találkozót velük. Akadémistáink az első félidő első felében jól játszottak, meglepve a vendégeket, ám ezt az időszakot sajnos nem tudták hosszabbra nyújtani, így végül nem tudtak meglepetést okozni.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 6. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Dabas 18–29 (9–13)
DVSC: 
Tóth B. S. – Porkoláb Zs. 3 (1), Vámosi A. 4, Ballagó L. 3, Szilágyi Zs. 3, Tamás K. 3, Kőrösi E. csere: Kiss A., Czina E. 2, Makay Cs., Nemes K., Vértesi V., Katona O.
Kudor Kitti: Az első helyen álló Dabas ellen az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, a védekezésünk jól működött. A félidei különbség annak tudható be, hogy kihagytuk a ziccereinket, ezekből pedig gyors gólokat kaptunk. A második félidőben elfáradtunk, sok technikai hibát vétettünk. Összességében is elmondható, hogy a védekezésünk jól működött, bár nem párosult hozzá kiemelkedő kapusteljesítmény, így is kevés gólon tartottuk a Dabast. Hasznos mérkőzés volt, amelyen szép dolgokat csináltunk, ha kijavítjuk a hibáinkat, akkor sokkal eredményesebbek lehetünk.

Kiemelt partnereink