„Négypontos” két nap

Két napon belül második győzelmét aratta a DVSC SCHAEFFLER U22 az NB II-ben, amely ezúttal a Hajdúböszörményi TE otthonában diadalmaskodott hat góllal.

Megyén belüli utazás várt akadémistáinkra, ugyanis az NB II-ben a Hajdúböszörmény ellen mérkőztek meg Győrvári Viktor tanítványai. Eredetileg november 7-én játszották volna le ezt a mérkőzést, azonban a Hajdúböszörmény sportszerű módon elfogadta a mieink halasztási kérelmét, így november 16-án rendezték meg az összecsapást. A mieink dolgát nehezítette, hogy előző nap is bajnoki mérkőzést játszottak. Talán ennek is betudható, hogy az első lövések még célt tévesztenek, és védekezésben sem brillíroztak a mieink. Jól működött viszont a Sápi-pároskapcsolat, Grétit rendszerint meg lehetett játszani, míg Bogi előkészítések mellett ő maga is többször eredményes tudott lenni. A védekezés továbbra sem akart összeállni, ezúttal a kapusteljesítmény sem tudta feledtetni a védelem hiányosságait. Nálunk főleg a „rutinos” játékosok vitték a prímet, a Sápi-ikrek mellett Haja Dóra volt nagyon eredményes, a támadójáték volt mindkét oldalon sokkal jobb, a 16. percben 10-11-et mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben tudták kissé növelni lányaink a különbséget, holott a támadásokban több hibát vétettek a mieink.

Jobban kezdtük a második játékrészt, mint az elsőt, ez mindenképpen pozitívum. Ebben az időszakban a kapusteljesítmény is kissé feljavult, míg elől Haja Dóra volt megállíthatatlan, ha kellett, talpról, ha úgy hozta a sors, felugrásból szerzett gólt, nem véletlen, hogy átlövőnket többször is szoros emberfogással őrizték. A csapat idősebb játékosainak jó teljesítménye mellett a fiatalabbak ezúttal kissé kevesebbet tudtak hozzátenni, megjegyzendő, hogy kicsit több mint 24 órával a hajdúböszörményi kezdősípszó előtt még a Mátészalka ellen léptek pályára a mieink. Ebben a félidőben már a szélsőknek is több labda jutott, Makó Zoé és Budai Fruzsi pedig gólra váltotta ezeket a lehetőségeket. Ahogy telt-múlt az idő a mieink előnye pedig 5-6 gólon stabilizálódott egyre inkább egyértelművé vált a két pont sorsa. Az utolsó percekben aztán mindkét együttesnél elzárták a gólcsapot, végül hatgólos sikert könyvelhettek el akadémistáink Hajdúböszörményben.

Nagy fegyvertény, hogy két napon belül két olyan győzelmet is sikerült aratni, amelyen fokozatosan sikerült egyre nagyobb előnyt kialakítani a riválissal szemben. Ez a siker azt jelenti, hogy négy győzelemmel és egy vereséggel állnak a mieink a felnőtt harmadosztályban, szombaton pedig Hatvanban kerül sor a következő mérkőzésre!

NB II. Észak-Keleti csoport, 9. forduló:
Hajdúböszörmény TE DVSC SCHAEFFLER U22 26–32 (14–17)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 1, Kelemen D. 1, Sápi B. 6, Sápi G. 6, Haja D. 12 (4), Silye N. csere: Tusz V. (kapus) Barati L., Makó Z. 3, Poczetnyik D., Koczka L., Budai F. 3. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: A védekezésünk egész mérkőzésen nem volt olyan, mint az elmúlt mérkőzéseken, támadójátékunk jobb volt. „Rutinosabb” játékosaink nagyon jó teljesítményt nyújtottak, a fiatalabbak kissé görcsösebbek voltak ma. Örülök a két pontnak!

Kiemelt partnereink