Komoly célokért a magasabb osztályban is

Kudor Kitti ifjúsági együttese is Hajdúnánáson edzőtáborozott öt napig, felkészülve a másodosztály küzdelmeire.

Minden felkészülés fontos eleme az edzőtábor, ahol az edzésterhelés mellett jut idő csapatépítő programokra, egymás megismerésére is.

„Augusztus 10-14. között edzőtáboroztunk Hajdúnánáson, ahol kiválóak a körülmények – mondta el Kudor Kitti. – Napi két edzéssel készültünk, szerdán volt egy szabad délután, amikor gyúrás és wellness is belefért a programba. Minden este igyekeztünk közös programot szervezni, activity-ztünk, de volt kvíz is, ahol a feladat az volt, hogy minél több információt tudjanak meg a szobatársaikról. Nagyon komolyan vették ezt, már egymás pontos címét is tudták. Jó közösséget alkotnak, amelyet ezek a programok még tovább erősítenek.”

Az edzések mellett végre mérkőzést is játszhattak a lányok, még ha ez felkészülési találkozó volt, illetve kétszer 25 percig tartott.

„Csapó Erika ifjúsági csapata ellen játszottunk felkészülési találkozót. Hosszú idő kimaradt, látszódtak jelei annak, hogy régóta nem léptek pályára. Szükség van sok mérkőzésre, egymás elleni játékokra, hogy a védekezésben és támadásban gyakorolt elemeket mérkőzésszituációban is jobban tudjuk alkalmazni.”

A fiatal edző ifjúsági csapata az előző szezonban még a harmadosztályban szerepelt, azonban a 2020/21-es idényben már a másodosztályban küzdhet, erősebb ellenfelekkel találkozva.

„Nagyjából együtt maradt a csapat, sajnos sérülés miatt volt, aki abbahagyta, de a serdülőktől kerültek fel játékosok. Az ifjúsági másodosztály erősebb, mint a harmadik vonal, ahol tavaly indultunk. Az előző szezonban volt körülbelül tíz könnyű mérkőzésünk, két-három nehezebb, idén ez gyökeresen megváltozik – prognosztizálta Kitti. – Egyszer sem léphetünk úgy pályára, hogy biztosak lehetünk a mérkőzés végkimenetelében. Bízom abban, hogy egyik ellenfél sem úgy lép pályára ellenünk, hogy könnyű dolga lesz. Nem elsősorban helyezésben határozom meg a célokat, hanem mérkőzésminőségben. Ha egy jobb csapattól kapunk ki úgy, hogy mindent megtettünk, az sokkal értékesebb, mintha két-három góllal nyerünk egy olyan mérkőzésen, mikor nem nyújtjuk a maximumot.”

Az egykori kiváló irányító két évvel ezelőtt kezdett el a klubnál edzősködni, az idei szezonban az ifjúsági együttes felkészítése mellett immáron a felnőtt csapat másodedzője is.

„Örülök, hogy megmaradt egy utánpótlás csapatom is – így az edző. – Igyekszünk úgy alakítani az edzéseket, mérkőzéseket, hogy ne ütközzön a felnőtt programjával. A sorsolást megismerve ez nagyjából sikerült is.”

Kiemelt partnereink