Koczka Lili: A lányok segítettek beilleszkedni

Nyáron érkezett a DVSC Kézilabda Akadémiára Koczka Lili, aki a serdülők mellett már az ifjúsági első osztályban is letette névjegyét.

Idén nyáron Egerből érkezett akadémiánkra egy mosolygós, ugyanakkor nagyon elszánt, elhivatott ifjú kézilabdázó, Koczka Lili. Az átlövőként és irányítóként is bevethető Lili számára sok minden újdonság volt, hiszen új csapatba, városba és iskolába is került.

„Összességében nagyon tetszik Debrecen, bár a közlekedést meg kellett szoknom, hiszen az otthoninál összetettebb – állapította meg a Győrvári Viktor edzőtől „Spongyi” becenevet kapó Lili. – A lányok segítették a beilleszkedésemet, mindenhova együtt mentünk, sokkal könnyebb volt így felfedezni a várost. Egyébként nem volt teljesen ismeretlen, hiszen a testvérem is ide járt egyetemre, voltam többször is itt korábban.”

Egy utánpótlás játékos esetében nagyon fontos a folyamatos fejlődés, kiváltképpen akkor, mikor új közegbe kerül.

„Vannak olyan területek, amelyekben, úgy érzem, sokat fejlődtem, ilyen a védekezés, illetve, hogy bátrabb vagyok a pályán. Persze sok mindenben kell még javulnom: fejben jobban össze kell szednem magam, jobb döntéseket kell hoznom, gyorsabban lereagálni az adott szituációt – mondta el Lili. – Amit a legjobban tudtam kamatoztatni már a kezdetektől is, az a gyorsaságom, súlypontemelkedésem.”

Lili három versenysorozatban is pályára lép hétről-hétre – már amennyire a járványhelyzet engedi, hiszen több mérkőzés is elmaradt az egyes bajnoki sorozatokban. A serdülő és ifjúsági első osztályban egyaránt a második helyen állnak akadémistáink, míg az NB II-ben hat mérkőzésen nyolc pontot szereztek. Lili összesen 21 mérkőzésen 76 gólt szerzett az eddig eltelt bő három hónap alatt a három versenysorozatban.

„Ha a csapat teljesítményét nézzük, serdülőben nagyon jó eredményeket értünk el, de ifiben is a második helyen állunk. Nem titkolt célunk mindkét sorozatban a Fina Four-ba való bekerülés, az NB II-ben pedig ki kell harcolnunk az NB I B-be való feljutást – majd saját teljesítményéről is ejtett néhány szót. – Úgy érzem, hogy személy szerint jobban kezdtem a szezont, az utolsó időszakban talán mentálisan kicsit megviselt, hogy ebben a speciális helyzetben nem nagyon tudtam hazamenni, ez kicsit kihatott a teljesítményemre.”

Végül hosszú távú szmélyes céljairól is kérdeztük Lilit, aki nagyon határozottan válaszolt:

„Nagyon szeretnék az NB I-be kerülni, az élvonalban kézilabdázni. Tudom, hogy ez sok összetevőtől is függ, de mindent megteszek annak érdekében, hogy ezt a célomat elérjem!”

Kiemelt partnereink