Folytatni a jó sorozatot

A múlt héten Békéscsabát legyőző Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen folytatná jó sorozatát Márián Blanka serdülőegyüttese.

„Nagyon jó a hangulat a csapatnál, miképp az edzések is így zajlanak – állapította meg Fele Patrícia. – Úgy gondolom, hogy jól kijövünk egymással a csapattársakkal. Második szezonom Debrecenben, sok új barátom lett a csapatnál, jól érzem magam a közösségben.”

A serdülők a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen folytatják bajnoki szereplésüket. A vendégek eddig nyolc győzelem mellett négy alkalommal szenvedtek vereséget, intő jel, hogy az előző fordulóban a Békéscsaba ellen nyertek hat góllal.

„Mindenképpen nehéz meccset várok, de meg lehet szerezni a két pontot – prognosztizált a mindössze 14 éves átlövő. – Ehhez jó védekezés, kapusteljesítmény és támadásban pontos befejezések kellenek.”

Az Érmihályfalváról származó játékos 2018-ban igazolt Magyarországra, először egy szezon erejéig a Nyíradony csapatát erősítve. 2019-ben pedig már a DVSC serdülőcsapatába került, ahol azóta is kézilabdázik. Patrícia 2006-os születésű, azaz a két évvel idősebbek között egyre többet játszik, a szeptemberi, Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzésen három gólt szerzett.

„Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődök a csapatnál – mondta el Patrícia, aki a debreceni Szent József Gimnázium tanulója. – Persze, mind támadásban, mind védekezésben kell még javulnom, legfőképpen súlypontemelkedésben és cselezésben. Nagy hangsúlyt fektetnek itt a lábmunkára is, ebben is sokat tudunk előre lepni.”

A DVSC Kézilabda Akadémia – Dunakanyar Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, február 13-án, szombaton, 14 órai kezdettel.

Kiemelt partnereink