Folyamatosan nyílt ki az olló

Az első negyedórában még szoros volt, onnantól kezdve fokozatosan növelve előnyét kilenc góllal nyert a DVSC SCHAEFFLER U22 a Mátészalkai MTK elleni NB II-es mérkőzésen.

Veszélyes ellenfél látogatott a Hódos Imre Sportcsarnokba, hiszen a Mátészalkai MTK eddig a találkozóig öt mérkőzésből négyet megnyert a felnőtt harmadosztályban. A szabolcsi együttesben több, korábbi DVSC nevelés lépett pályára, példának okáért a nemrég még akadémista Czakó Bogi is a vendégek szerelését öltötte magára. Alacsony, gyorslábú belső emberei révén jól kezdett a vendégcsapat, amely öt perc után 4-2-re vezetett, míg a mieink sokat hibáztak a támadójátékban. Bő tízperc után stabilizálódott a védelmünk, Torda Vani is többször tudott védést bemutatni, akadémistáink pedig kezdték megtalálni a Mátészalka nyitott védekezésének ellenszerét. Jól játszottuk meg Sápi Grétit, Haja Dóra pedig hidegvérrel értékesítette a megítélt büntetőket. A gördülékenyebb támadójátékot az sem zavarta meg, hogy több cserét is eszközölt Győrvári Viktor, a többnyire átlövőként szereplő Silye Nanda szélen is megállta helyét és két gólt is szerzett. Az első félidőben jól tartotta magát a vendégegyüttes, pont a végére, Sápi Gréti beállós góljával alakult ki a legnagyobb, négygólos különbség a mérkőző felek közt.

A második játékrészt is kissé kapkodóan kezdtük, nem voltunk talán elég türelmesek támadásban, azonban közel nem engedtük a szabolcsi együttest. Több szép megoldást is láthattunk a lányoktól, 21-17-nél például egy keresztpassz után Sápi Bogi – felmérve, hogy gyorsan kell cselekedni a rárontó védője miatt – amolyan röplabdás kosárérintéssel továbbította a szélre a labdát, végül hétméteressel és persze Haja-góllal zárult az akció. Hétfőn újabb mérkőzés vár a csapatra, így az edző mindenkinek játéklehetőséget biztosított, a lelkes fiatalok pedig jól is szálltak be, minden mezőnyjátékos eredményes volt. Az utolsó tíz percben már a győztes kiléte nem volt kérdés, a jól induló Barati Laura révén gyors ellentámadások is célba értek. Végül kilencgólos győzelmet aratott Győrvári Viktor csapata, amely készülhet a hétfői, Hajdúböszörmény elleni bajnoki összecsapásra, ahol szintén két fontos pont a tét. Akadémistáink így négy mérkőzés után hat egységet szereztek a pontvadászatban.

A felnőtt találkozó utánra tervezett ifjúsági összecsapást a vendégek kérésére, a két fél megegyezése alapján későbbre halasztották!

NB II. Észak-Keleti csoport, 8. forduló:
DVSC SCHAEFFLER U22 Mátészalka MTK 35–26 (17–13)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 2, Sápi B. 4, Sápi G. 5, Koczka L. 4, Haja D. 9 (7), Makó Z. 1. csere: Tusz V. (kapus), Barati L. 3, Kelemen D. 2, Poczetnyik D. 1, Budai F. 1, Silye N. 2, Balogh R. 1. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Negyedóra alatt alkalmazkodtunk az ellenfél alacsony játékosainak játékához, utána pedig már jobb védekezéssel folyamatosan növelni tudtuk az előnyünket. A koncentráció néhol kissé akadozott, de nem lehetek elégedetlen a teljesítménnyel összességében. Fontos, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, tudtam forgatni a csapatot, hiszen holnap újra mérkőzésünk lesz.

Kiemelt partnereink