Folyamatosan lendültünk bele

Döcögősen indult, végül magabiztos győzelmet aratott ifjúsági együttesünk a Szentendre elleni első idegenbeli bajnokin.

Hosszú utazás után érkezett meg az ificsapat Szentendrére, az út fáradalmai az első percekre rá is nyomták a bélyeget a mutatott játékra. Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, amely előszeretettel épített a beálló záró- és befejezőtevékenységére.  A mieink nem nagyon találták a mérkőzés ritmusát az elején, egyedül Silye Nanda mutatott támadásban szép dolgokat eleinte. Tíz perc után Kelemen Dorina góljával átvettük a vezetést, amelyet innentől kezdve már nem is engedtünk ki kezeink közül. A következő tizenkét percet 8-1-re nyerték akadémistáink, a csereként beállók közül Vida Vivien mutatott ügyes megoldásokat. A védekezés és a kapusteljesítmény a félidő vége felé jelentősen feljavult, ám támadásban sokat hibáztak a lányok, igaz már ebben a játékrészben sokan lehetőséget kaptak a bizonyításra. Harminc perc után nyolc gólos debreceni vezetéssel vonultak az öltözőbe a felek.

A második játékrész két debreceni góllal indult, majd négy perc alatt négyet faragott hátrányából a lelkesen küzdő szentendrei csapat. Ekkor „érkezett” meg a meccsbe a DVSC Kézilabda akadémia színeiben első ízben pályára lépő Kiss Laura, aki az első félidei hibáit javítva három góllal terhelte meg a hazaiak kapuját, mindezt három percen belül. A védekezés feljavulásával pedig egyre több alkalommal jöttek a gyors ellentámadásból szerzett gólok, a jól induló beálló, Fodor Vera pedig többször is eredményes volt ilyen akcióból. Egyre inkább fáradt el az ellenfél, a mieink pedig növelték előnyüket, amihez még a csereként pályára lépő serdülő korú kapus, Gulyás Luca is hozzátett egy-egy védéssel. Az utolsó percekben Kiss Laura és Balogh Rebeka szép átlövései jelentettek pozitívumot, és bár fél perccel a vége előtt megvolt a húsz közte, végül 36-17-re nyert ifjúsági csapatunk a Szentendre ellen.

Nem kezdtek jól a mieink, ám végül sikerült fölényes győzelmet aratni Szentendrén. Nem kérdés azonban, hogy ennél jobb játékra is képes ez a csapat, amelyet már korábban többször be is bizonyított.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 2. forduló:

Szentendrei NKE–DVSC SCHAEFFLER 17–36 (7–15)
DVSC: Kovács N. – Ináncsi F. 2, Kelemen D. 2, Poczetnyik D. 1, Tóth G. 1, Silye N. 5, Erdődi H. csere: Gulyás L. (kapus), Bákonyi L. 2, Balogh R. 3, Fodor V. 5, Kiss L. 7, Vida V. 3, Szabó F. 2, Szabó A. 3 (1).

Vida Gergő: Nehézkes kezdés után a csapat fokozatosan lendült játékba. Amikor a védekezésünk és kapusteljesítményünk feljavult, több indításgólt tudtunk szerezni. A mérkőzés pozitívuma még, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott és élt is ezzel.

Kiemelt partnereink