Fölényes győzelem

Már az első percektől komolyan vették a mieink a Kecskemét elleni ifjúsági találkozót, így végül 38-15-ös győzelmet arattak.

Jól kezdtük a mérkőzést az első három találatot a mieink szerezték. A kezdetben kissé bátortalan kecskemétiek kezdték megtalálni a védekezésünk ellenszerét és eredményesek tudtak lenni. Haja Dóra magabiztosan értékesítette a hétmétereseket, majd mikor kezdett a védekezésünk határozottabbá válni, egyre inkább nőni kezdett a különbség. Támadásban többnyire sikerült megtalálni a megfelelő megoldást, Sápi Gréti gólja így a kilencgólos vezetést jelentette a 13. percben. A nagy lendülettel a mérkőzésbe beszálló Csernyánszki Lili mellett a szélről a helyzeteit precízen értékesítő Makó Zoé nyújtott kiemelkedőt ebben az időszakban, és a kapusteljesítmény is jó volt, így a két csapat közti különbség egyre nőtt. Az utolsó másfél percben Koczka Lili és Csernyánszki Lili is betalált, így végül 23-9-t mutatott az eredményjelző a félidő végén.

Bátran vetették a küzdelembe magukat a felek a második játékrész elején, igazi adok-kapok alakult ki az első percekben. Győrvári Viktor az eredmény alakulása miatt hamar forgatni tudta csapatát, több variációt kipróbálva támadásban és védekezésben is. A lelkes vendégek igyekezték megnehezíteni a mieink dolgát, ám csak kellemetlen pillanatokat tudtak okozni, érezhetően fizikai és tudásbeli fölénybe voltak akadémistáink. Mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, Silye Nanda szép átlövése után már húsz gól volt a különbség, nyolc perccel a vége előtt. A hajrához közeledve egyre inkább a bátor próbálkozásokról szólt a mérkőzés, az 57. percben például egy Csernyánszki Lili-Koczka Lili kínai figura után utóbbi volt eredményes. A csapat már az elejétől fogva komolyan vette a találkozót és végül 38-15-re nyert, nyolcadik győzelmét aratva a bajnokságban.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 5. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Kecskemét 38–15 (23–9)
DVSC: Torda V. – Budai F. 2, Haja D. 6 (4), Sápi B. 1, Sápi G. 3, Panyi A. 4, Makó Z. 5. csere: Tusz V. (kapus), Csernyánszki L. 4 (1), Barati L. 1, Török L. 3, Koczka L. 4, Silye N. 3 (1), Szabó D. N. 2.

Győrvári Viktor: Arról szólt a mérkőzés, hogy vegyük komolyan hatvan percig, ez nagyrészt sikerült is. Támadásban és védekezésben tudtuk gyakorolni azokat a taktikai és technikai elemeket, amiket szerettünk volna.

Kiemelt partnereink