Fiatalos lendülettel

Több utánpótláskorú játékos is elkezdte a felkészülést a felnőtt kerettel, amely remélhetőleg jól szolgálja fejlődésüket.

Július 9-én a Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban elvégzett vizsgálattal kezdte a szezont a DVSC SCHAEFFLER felnőttcsapata, a következő napon az első közös edzést is levezényelte Köstner Vilmos vezetőedző. A felkészüléshez az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több fiatal játékos csatlakozott. A „kicsik” közül Sápi Gréta, Torda Vanessa és Török Lilly már edzettek korábban a felnőttekkel, így az eddigi tapasztalatokról a két elsőbálozót, Csernyánszki Liliánát és Panyi Annát kérdeztük.

„Nagyon kemények az edzések, erősítéssel kezdtük, utána jöttek fokozatosan a labdás edzések. Már az elején éreztem, ezek már felnőtt edzések, nagyobb az iram, amikor támadok, sokkal nagyobb lendülettel kell támadnom a védőfalat – árulta el Lili.

Az iram tekintetében hasonló véleményen volt a felkészülés eddigi szakaszáról Annának is.

„Szinte állandóan izomlázam volt, de sokat nyújtottam, sokat használtam a regenerációs hengert, amelyek sokat segítenek – mondta el a fiatal átlövő. – Tudtuk, hogy ez ezzel jár, és abban is biztos vagyok, hogy meg lesz a gyümölcse a sok munkának!”

Mindkét lány elmondta, hogy a legfőbb erősségük a gyorsaság lehet, ezt mindenképp kamatoztatniuk kell az edzéseken, de mivel mindketten serdülő korúak, van még idejük a fejlődésre, amelyhez nagyban hozzájárulhatnak a felnőtt csapattal való tréningek.

„Természetesen minden tekintetben kell fejlődnöm, ahhoz, hogy elérjem az első csapat szintjét, de gondolkodásban és lövőerőben kell leginkább – így a „Cseri” becenévre hallgató Liliána.

„Nekem a legtöbbet a lövések helyezésében kell javulnom, amelyet sok egyéni képzéssel lehet elérni – vette át a szót Anna, aki azt is elárulta, milyen becenevet adott neki a vezetőedző. – Vili bá’ a »Kispanyi« becenévvel illetett. Hallgatok rá… – zárta le a beszélgetést sejtelmes mosollyal.

Kiemelt partnereink