Ez egy másik mérkőzés lesz

Hiába győzte le könnyedén a Békéscsabát szűk egy hónappal ezelőtt a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese, ezúttal várhatóan sokkal nehezebb dolga lesz a nagy rivális otthonában.

Az elmúlt időszakban a védelem állt össze jobban, mint a szezon korábbi szakaszában, az idei évben lejátszott meccseken átlagban húsz gólt kaptak akadémistáink. Ezzel szemben támadójátékban talán a szokásosnál több a hiba, a szezon első feléhez képest kevesebbszer eredményesek a mieink.

„Valóban, jelenleg a védekezés stabilabb, ebben a játékelemben jól összeszoktunk a lányokkal – mondta el Lilly. – Azt gondolom, hogy támadásban van még mit javítani, fejlődni.”

Következő ellenfelünket nem nagyon kell bemutatni, rendre szoros csatát vívnak a mieink a szintén kiváló utánpótlással rendelkező Békéscsabával. Habár a január 26-i, debreceni összecsapáson magabiztosan, tizenkét góllal nyertek Győrvári Viktorék, a lilák ezúttal várhatóan teljesebb kerettel várják a mieinket, így teljesen már mérkőzés várható.

„Régi, jó ismerősök vagyunk, nagyon sok meccset játszottunk ellenük, amelyek általában elég küzdelmes találkozók voltak – elevenítette fel a lilákkal való közös múltját a beálló. – Nehéz meccsre számítok, amely más lesz, mint a korábbiak. Szeretnénk elhozni a két pontot, ezért küzdeni is fogunk!”

Lilly édesanyjával – a korábbi válogatott átlövő, a DVSC-vel megannyi sikert elérő Csapó Erikával – szemben a beálló poszton érzi leginkább otthonosan magát, és már a felnőtt kerettel edz nap mint nap. A beálló játékosok között vannak a mozgékonyabb, az üres területet kereső játékosok, illetve a pozíciós játékban erősebbek.

„A mozgékonyabb beállók közé sorolnám magam – véli a 17 éves játékos, aki már edzőmérkőzésen a DVSC SCHAEFFLER felnőtt csapatában is bemutatkozott. – Úgy gondolom, hogy jó páros kapcsolatokat tudok kialakítani, de a zárás-leválásokban még fejlődnöm kell, illetve fizikálisan kell még erősödni ahhoz, hogy jobb játékos legyek.”

A Békéscsabai Előre NKSE – DVSC Kézilabda Akadémia első osztályú ifjúsági bajnoki mérkőzést február 21-én, 15 órakor rendezik meg, a találkozót a hazai klub hivatalos Facebook oldalán közvetíti. A mérkőzés előtt honlapunkon megosztjuk az összecsapás linkjét.

Kiemelt partnereink