„Elhivatottak a sportág iránt”

Az ifjúsági II. osztályban szereplő együttes edzőjével, Törökné Csapó Erikával értékeltük a megszokottól eltérő szezont.

Az ifjúsági II. osztályban szereplő csapat keretösszetétele mind tudásban, mind életkorban vegyes képet mutat.

„A csapatról elmondható, hogy heterogén keret állt össze, hiszen egyrészt vannak benne az ifjúsági korosztályból kiöregedő játékosok, másrészt olyanok, akiknek még van két évük ebben a korosztályban, harmadrészt, akik idén kerültek fel, továbbá a serdülőből feljátszók – tisztázta Törökné Csapó Erika edző. – Annak ellenére, hogy nem kézilabdáznak együtt gyerekkoruk óta, nagyon figyeltek egymásra, befogadóak voltak, és elhivatottak a sportág iránt. Azért különösen kedves a csapat számomra, mert sikerült megértetni velük, hogy képesek minőségi munkát végezni, amivel képviselik a DVSC-t.”

Szezonkezdés előtt az edző a 3-4. helyezés lett célul kitűzve, a bajnokság erősségét figyelembe véve az tűnt reálisnak.

„A bajnokság lezárásakor 5. helyen álltunk, ám a vesztett pontok tekintetében jobbak voltunk, mint a 4. helyezett Dabas. Összességében meglepődtem, hogy milyen magas színvonalat képvisel ez az osztály. Fájt, hogy nem tudtuk befejezni a szezont, mivel javuló teljesítményt nyújtottunk – összegezte a bajnokságban nyújtott teljesítményt az egykori kiváló átlövő, aki előre is tekintett: – Nagyon várom a második közös szezont, a megkezdett munka folytatását!”

Nagyon fontos minden utánpótláscsapatnál, hogy fejlődni tudjon a játék minden elemében.

„A szezon előrehaladtával szépen látszott a fejlődés, az első időszakban még hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Januárban egy felkészülési tornán Kisvárdán már jól játszottunk, onnantól érzem azt, hogy kezd összeállni a játékunk. Hatékonyabbak lettünk hátul, köszönhetően a kapusteljesítménynek és az év közben sokat gyakorolt nyitott védekezésnek, de a játék sebességében és páros kapcsolatokban is léptünk előre” – értékelte a lányok fejlődését Csapesz.

Az ifjúsági csapat nagyon szoros kapcsolatot ápol a szintén Csapó Erika edzette serdülőkkel, és ez sok mindenben tetten is érhető.

„Minden serdülő játékosnak van egy »keresztanyja« az ifjúsági csapatból. A nagyobbak választottak maguknak »keresztgyereket« maguknak, meglátva fiatalabb önmagukat. Karácsonykor pedig megajándékozták a másik csapatban lévő »családtagjukat«” – árulta el nekünk a mindkét csapatot irányító edző.

A CSAPAT MÉRKŐZÉSEI A 2019/20-as szezonban
DVSC SCHAEFFLER – Szeghalmi NKC 30-30
NKK Balmazújváros – DVSC SCHAEFFLER 30-22
Hódmezővásárhelyi LKC – DVSC SCHAEFFLER 23-25
DVSC SCHAEFFLER – Eszterházy SC 31-26
KSA Budapest – DVSC SCHAEFFLER 19-30
DVSC SCHAEFFLER – Pénzügyőr SE 19-36
Dabasi KC VSE – DVSC SCHAEFFLER 34-37
DVSC SCHAEFFLER – Kispest NKK 35-31
Gödi SE – DVSC SCHAEFFLER 24-23
DVSC SCHAEFFLER – Szigetszentmiklós NKSE 34-31
K. Szeged SE – DVSC SCHAEFFLER 33-22
Szeghalmi NKC – DVSC SCHAEFFLER 33-21
DVSC SCHAEFFLER – NKK Balmazújváros 19-17
DVSC SCHAEFFLER – Hódmezővásárhelyi LKC 26-20
Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER 24-19

A szezonban szerepelt játékosok (mérkőzés/gól): Kéki Zsófia (12/0), Kovács Bianka (15/0), Tusz Viktória (13/0) (kapusok), Balogh Petra Erika (10/6), Berki Virág Lili (8/0), Benáth Lia (14/53), Bordás Odett (2/0), Buzás Petra (15/61), Czakó Boglárka (4/10), Erdődi Helga Kincső (14/24), Filek Kornélia (15/41), Galsai Dorka (13/27), Gáspár Dóra (10/37), Kurucz Adrienn (13/14), Lakatos Emese Márta (4/2), Magyar Boglárka (3/1), Repák Viktória (11/66), Szabó Patrícia (4/2), Tokai Panna (9/12), Tóth Szabina (13/14), Uzsoki Petra (12/14), Zámbó Petra Orsolya (1/0)

Kiemelt partnereink