Átvinni a vasárnapi lendületet

Nem sokat pihenhet ifjúsági együttesünk, amely Hajdúnánásra látogat két nappal a Békéscsaba elleni rangadó után.

Nagy rangadót vívott a találkozó előtt tíz mérkőzésen mindössze három vereséget szenvedő Békéscsabával a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese. A mieink végig koncentrált játékkal, végig dominálva a találkozót végül nyolc góllal győztek a Viharsarokban, nagyon fontos két pontot begyűjtve.

„A Békéscsaba egy erős ellenfél, de itthon és idegenben is sikerült a két pontot begyűjteni, ami tükrözi a csapatunk erejét – állapította meg Koczka Lili. – Nyilván minden csapatnak vannak megingásai mérkőzésen belül, ez nekünk az első félidő második felében volt jellemző, de hamar észbe kaptunk és a védekezésünk felerősödött és a befejezéseink is pontosabbá váltak.”

Nem pihenhet sokat az ifi együttes, Győrvári Viktor tanítványai két nappal a Békéscsaba elleni összecsapás után a megyei rivális Hajdúnánás otthonába látogatnak.

„Nincs két ugyanolyan meccs, de a vasárnapi lendületünket kell átvinni a holnapi mérkőzésbe –mondta el az átlövő. – Minden mérkőzésen győzni szeretnénk, ez kedden sem lesz másképp!”

A serdülő korú Lili tavaly nyáron érkezett akadémiánkra, amelynek serdülő és ifi csapatában is szerepel. A „nagyobbak” között is több emlékezetes mérkőzése volt, példának okáért a Hajdúnánás elleni őszi, hazai pályán lejátszott találkozó. De vajon mit tanulhat egy fiatal játékos az ifi korú társaitól?

„Mentálisan nagyon sokat szoktak segíteni, mind pályán, mind pályán kívül – foglalta össze röviden Lili. – Tartjuk velük folyamatosan a kapcsolatot, ami sokat segít, szoktak tanácsokat is adni, amelyeket könnyen be tudunk építeni a játékunkba.”

A Hajdúnánás SK – DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági első osztályú mérkőzést a hajdúnánási Hódos Imre Sportcsarnokban rendezik meg, zárt kapuk mögött.

Kiemelt partnereink