Akadémista fölény az ifiknél is

A serdülő korú játékosok alkotta, Márián Blanka vezette akadémista együttes magabiztosan nyerte meg a II. DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági tornáját.

Második alkalommal rendezték meg a DVSC Kézilabda Akadémia tornát, szombaton a serdülők, vasárnap az ifjúságiak versenye zajlott. A serdülők között házi döntőt rendeztek, ez nem volt másképp egyel magasabb korosztályban. Az ifjúságiaknál is négy csapat indult, három „házon belüli”, azaz akadémista együttes: egyrészt a Csapó Erika, másrészt a Fábián Dávid – korábban Kudor Kitt volt az edző – vezette, ifjúsági másodosztályban szereplő csapatok, illetve a Márián Blanka által irányított, alapvetően serdülő korú játékosokból álló brigád állt össze. Ezen a napon is délelőtt a két elődöntőt, míg délután a helyosztókat rendezték meg.

Elődöntők:
DVSC Kézilabda Akadémia I.– DVSC Kézilabda Akadémia III. 44-26 (19-12)
DVSC Kézilabda Akadémia I: Kovács N. (kapus) – Bencző E. 4, Tokaji E. 2, Bényei E. 1, Ferenczi L. 11, Hadházi D. 4, Kostyó P. 4, Vida V. 5, Szabó A. 8, Eszenyi G. 4 (2), Fodor V. 1. Edző: Márián Blanka
DVSC Kézilabda Akadémia III: Tóth B., Cziczás N. (kapusok) – Makay Cs. 2, Orsó Sz., Nemes K., Ballagó L. 8 (1), Porkoláb Zs. 7 (5), Kőrsöi E. 4 (1), Erdődi G. 4, Szilágyi Zs. 1, Győrfi B. Edző: Fábián Dávid

Márián Blanka serdülőkből álló csapata hamar magához ragadta a kezdeményezést és hamar meglépett a másik akadémista csapattól. Mindkét edző több taktikai variációt is bevetett, az első félidőben még jobban bírták Fábián Dávid lányai, majd a második játékrészben az egyes számú akadémista csapat még nagyobb előnyre tett szert, végül tizennyolc gólos győzelmet arattak a fiatalabbak, többek között Szabó Anna és Ferenczi Lili kiváló teljesítményének köszönhetően, Kovács Noémi pedig jól védett.

DVSC Kézilabda Akadémia II.–Kazincbarcikai KSE 37-31 (20-17)
DVSC Kézilabda Akadémia II.: Csekenyák A. (kapus) – Filek K. 6 (3), Erdődi H. 7, Uzsoki P. 1 (1), Buzás P. 12, Galsai D., Bordás B., Bordás O., Pócsi E., Magyar B., Repák V., Koncz K., Tokai P. Edző: Csapó Erika.

Csapó Erika együttese a Kazincbarcika ellen lépett pályára a másik elődöntőben. A két együttes már megmérkőzött az ifjúsági másodosztályban, ott a mieink nyertek, nyolc góllal. Ezúttal is jobban kezdték a mérkőzést a debreceniek, Buzás Petra Repák Viktória és Erdődi Helga vezetésével a félidőben már plusz három volt ide. A második játékrészben is inkább a mieink domináltak, gólzáporos mérkőzésen sikerült hat találattal felülmúlni a borsodiakat.

Bronzmérkőzés:
DVSC Kézilabda Akadémia III.– Kazincbarcikai KSE 26-34 (13-17)
DVSC Kézilabda Akadémia III: Tóth B., Cziczás N. (kapusok) – Makay Cs. 1, Orsó Sz. 1, Nemes K., Ballagó L. 9 (1), Porkoláb Zs. 9 (5), Kőrsöi E. 5, Erdődi G. 1, Szilágyi Zs. 1, Győrfi B. Edző: Fábián Dávid

A bronzmérkőzésen a Kazincbarcika kezdett jobban, bár az első félidőben még szorosabb volt az állás. A debrecenieknél egyértelműen Ballagó Liliána emelkedett ki, rajta kívül a heteseket és ziccereit is értékesítő Porkoláb Zsófi is kilenc találatig jutott. Habár nagyot küzdött Fábián Dávid csapata, végül nyolcgólos vereséget szenvedett, így az egyetlen vendégcsapat lett a bronzérmes.

Döntő:
DVSC Kézilabda Akadémia I.–DVSC Kézilabda Akadémia II. 40-35 (22-17)
DVSC Kézilabda Akadémia I: Kovács N. (kapus) – Bencző E., Tokaji E. 5, Bényei E. 1, Ferenczi L. 13 (5), Hadházi D. 4 (1), Kostyó P. 2, Vida V. 5, Szabó A. 2, Eszenyi G. 4, Fodor V. 5 (1). Edző: Márián Blanka
DVSC Kézilabda Akadémia II.: Csekenyák A. (kapus) – Filek K., Erdődi H. 6, Uzsoki P. 6 (5), Buzás P. 6, Galsai D. 2, Bordás B., Bordás O. 1, Pócsi E. 1 (1), Magyar B., Repák V. 11, Koncz K., Tokai P. 2. Edző: Csapó Erika.

Az ifjúságiaknál is két akadémista együttes küzdött meg a döntőben. Csapó Erika ifjúsági és serdülők által is alkotott csapata játszott Márián Blanka serdülői ellen. Kezdetben fej-fej mellett haladtak a felek, majd a fehér mezes Márián-tanítványok léptek meg. Az első félidőben ők is vezettek öt góllal, a második játékrész bizonyos szakaszaiban közelebb léptek a pirosak. Potyogtak a gólok, a védelmek nem igazán álltak stabilan a lábukon, a fehéreknél Ferenczi Lili teljesítménye kiemelendő, aki tizenhárom gólt szerzett, míg a pirosakat ezúttal is a Buzás-Repák-Erdődi trió húzta.

A torna legjobb kapusa a serdülő korú Kovács Noémi lett, a torna legjobb játékosa Repák Viktória lett, a gólkirálynő pedig szintén egy serdülő játékos, Ferenczi Lili.

Legjobb kapus: Kovács Noémi (DVSC Kézilabda Akadémia I.)
Legjobb játékos: Repák Viktória (DVSC Kézilabda Akadémia II.)
Gólkirálynő: Ferenczi Lili (DVSC Kézilabda Akadémia I.) – 24 góllal

Kiemelt partnereink