A második félidőben kapcsoltunk

Ellentétes félidők után sikerült begyűjteni a két bajnoki pontot az Ózd ellen az NB II-ben.

Az Ózd elleni mérkőzés korábbról elhalasztott találkozó volt, amelyet most pótoltak a mieink. Az utánpótlás-bajnokságok felfüggesztése miatt a felnőtt harmadosztály az egyetlen terep, ahol pályára léphetnek fiataljaink. Meg kell becsülni a játéklehetőséget, ráadásul rutinos felnőttjátékosok ellen bizonyíthatnak az ifjúsági és serdülő korú lányok. Mindezek ellenére nem kezdtek jól a mieink, kihagyott helyzetek és türelmetlen védekezés jellemezte akadémistáink játékát. A játékvezetők hamar osztogatták a két perces kiállításokat, a hazaiak nyolc perc alatt, a debreceniek tizenegy perc alatt gyűjtöttek be három kétperces kiállítást. Az első negyedórában egy kivétellel csak Koczka Lili és az ózdi születésű Makó Zoé lőtt gólt, előbbi főleg átlövésekből és betörésekből, utóbbi hétméteresekből és szélről. A nagyobb baj az volt, hogy a beállós körüli védekezés nagyon halovány volt, rendszeresen megjátszották a vonaljátékost. Hiába próbált többféle formációt Győrvári Viktor, valahogy egyik sem akart muzsikálni, támadásban sokat hibáztak a mieink, a védekezés nem akart összeállni. A gólok eloszlása nem változott sokat, Balogh Rebeka szerzett két gólt, rajta kívül továbbra is a Makó-Koczka páros volt eredményes. Egyre mélyült a gödör, a félidő hajrájához érkezve felzárkóztak, majd két perccel a vége előtt egyenlítettek is… Az utolsó másodpercek jól tükrözték az egész játékrészt, hiába sáncoltuk a lövést, a beállójuk  értékesítette a lepattanót. Rossz volt kimondani, de harminc perc játék után egyenlő volt az állás!

Rövid, de vélhetően annál velősebb eligazítást tartott a szünetben Győrvári Viktor, alighanem ennek súlyát mindenki átérezte. A második félidő elején az üde színfolt Vida Vivien játéka volt, aki irányító posztra érkezett, és remekül szállt be! Cselezett, osztogatott és kreativitást vitt a támadójátékba, amely fel is lendült, a mérkőzés ezen szakaszában billent át a találkozó a mi javunkra. Kilenc perc alatt négygólos előnyre tettek szert a mieink, a védekezés is stabilabbá vált, köszönhetően az emberfogásnak is. A 41. percben Török Lilly megkapta harmadik kétperces büntetését – igaz a büntetés jogosságát igencsak lehetett vitatni. Szerencsére nem vetette vissza a mieinket nagyon a piros lap, Rácz Panna gyorsan szerzett két ügyes gólt, majd Koczka Lili duplázott, négy gól ismét az előny. Innentől hengereltek a debreceniek, sorozatban szereztük a könnyű gólokat, kezdett kijönni a papírforma. Egyedül kisebb ijedtséget Poczetnyik Dóra esése jelentette, aki alá csúnyán beállt védője. Szerencsére úgy tűnik, hogy nem sérült meg az átlövő. Nyolc perccel a vége előtt kezdett teljesen megroggyanni az ózdi csapat, ezt pedig Balogh Rebeka vezetésével kihasználták a mieink. A vége tizenegy gólos győzelem lett, amely egészen hihetetlenül hangzott volna az első félidő után! Az első harminc percből sokat lehet, sőt kell is tanulni, a második játékrész egyes periódusaira lehet építkezni.

NB II. Észak-Keleti csoport, 11. forduló:

Lóci DSE – DVSC SCHAEFFLER U22 24–35 (14–14)
DVSC: Torda V. – Budai F. 1, Kelemen D., Koczka L. 7 (1), Török L., Silye N. 1, Makó Z. 10 (4) csere: Tusz V. (kapus), Barati L. 1, Balogh R. 6 (1), Poczetnyik D., Fodor V. 1, Rácz P. 4, Vida V. 4. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, a második félidőben Vida Vivien beszállásank köszönhetően billent át a mérkőzés. Összességében nem lehetünk elégedettek a mai produkciónkkal.

Kiemelt partnereink