A csapat diadala

Igazi csapatként küzdve győzte le az Algyőt Kudor Kitti együttese az ifjúsági másodosztályban.

Nem volt könnyű helyzetben Kudor Kitti együttese, hiszen utoljára november 8-án lépett pályára a bajnokságban. Több mérkőzést is el kellett halasztani azóta, így február elejéig kellett várni a lányoknak a következő meccsre. A Csongrád megyei Algyő érkezett a Hódosba, a mieinkéhez hasonló mutatókkal, így szoros mérkőzésre volt kilátás.

Gyors gólváltásokkal indult a találkozó, mindkét oldalon több hangsúlyt fektettek a támadásokra, mint a védekezésre. Könnyen találták meg a réseket a támadók, így hat perc után már 5-5 állt az eredményjelzőn. A mieink igyekeztek középen befejezni a támadásokat, ha viszont ez nem jött össze, akkor Porkoláb Zsófit hozták helyzetbe, a jobbszélső pedig színesen és hatékonyan lőtt, a félidő első felében rajta kívül egyedül Vámosi Anna lőtt legalább két gólt. Nem elég, hogy szélről, illetve indításból szerzett gólokat, még a társak által kiharcolt heteseket is értékesítette! A védekezésen mindkét oldalon volt javítanivaló, a mieinknél Cziczás Nóra több védéssel segítette csapatát. Az ellenfélnél kapuscsere volt a huszadik percben, amely kissé megzavarta a lányokat, a helyzetek ekkor kimaradtak. Az utolsó három percben Porkoláb Zsófi két gólja zárta a félidőt, így még mielőtt meglépett volna az ellenfél, felzárkóztunk egy gólra.

A második játékrészt jobban kezdték Kudor Kitti tanítványai, akik komolyan gondolták, hogy itthon tartják a két pontot! A mérkőzés során jó passzokkal a társakat kiszolgáló Ballagó Liliána ezúttal maga fejezett be két akciót, de jól szállt be a mérkőzésbe az átlövő Tamás Korina is. A kilencedik percben néhány másodperc alatt két kiállítást ítéltek a debreceni csapat ellen, ezt a két percet 2-0-ra nyerve visszavette a vezetést az Algyő. A kapuban a második félidőben már Tóth Bogi állt, és ő is hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez. A második félidő első felében „csupán” egy gólt szerző Porkoláb Zsófi pedig új erőre kapott és tovább szállította a gólokat a mieink számára. Az utolsó tíz percre így plusz egyel fordultunk, ekkor pedig a kilépő védőknek köszönhetően jól játszottuk meg Szilágyi Zsófit a beálló poszton, aki a második félidőben négy találatot jegyzett. A hajrában már nálunk volt az előny, mindig az ellenfélnek kellett futnia az eredmény után. Két perccel a vége előtt, kétgólos vezetésnél Tamás Korina szerzett labdát, majd lőtt az üres kapuba, eldöntve véglegesen a két pont sorsát!

Igazi csapatsiker volt ez a mai, amelyhez sokan hozzátettek, emellett pedig volt egy kiemelkedő teljesítmény a 13 gólt szerző Porkoláb Zsófi személyében! Kudor Kitti együttese második győzelmét aratta az ifjúsági másodosztályban, megelőzve ezzel a tabellán az Algyőt.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 11. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – FKSE Algyő 31–28 (13–14)
DVSC: 
Cziczás N. – Porkoláb Zs. 13 (4), Kőrösi E., Szilágyi Zs. 4, Tamás K. 5, Ballagó L. 4, Győrfi B. 1. csere: Tóth B. S. (kapus), Vámosi A. 4, Czina E., Erdődi G., Orsó Sz.
Kudor Kitti: Az első félidőre rányomta a bélyegét, hogy régen játszottunk mérkőzést, kerestük önmagunkat. Eddig a védekezés jobb színvonala volt ránk jellemző, de ez most megfordult, támadásban szép egyéni és páros kapcsolatokat, ügyes megoldásokat láttam, a helyzeteket pedig kifejezetten jó százalékkal értékesítettünk. Nagybetűs csapatmunka volt ez, megfejelve egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó Porkoláb Zsófival!

Kiemelt partnereink