Lélekemelő győzelem

Kifejezetten jó egyéni teljesítményekkel tizenkilenc gólos sikert aratott Kudor Kitti együttese a Kállósemjén elleni NB II-es mérkőzésen.

Nem kérdés, hogy a százszázalékos mérleg megtartása volt a cél a Kállósemjén elleni NB II-es találkozón. Ennek megfelelően kezdtek a mieink, hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amelynek alapján stabil védekezésünk adta meg. Lakatos Petra erőteljes átlövésekkel, míg a jobb oldalon főleg Kelemen Dorina jó passzai után Rácz Panna nagyon szépen kivitelezett lövésekkel volt eredményes. A lelkesen küzdő és szimpatikusan kézilabdázó ellenfél többször felzárkózott az első félidőben, igazából a játékrész derekától távolodtak a mieink. Továbbra is nagyon jól működött a jobb oldali Kelemen-Rácz duó, jobbára utóbbi hibátlan befejezésével. A szélsőjátékot dicséri, hogy a másik oldalon pedig a friss 17 éves Bákonyi Lara is többször mattolta az ellenfél kapusát. Éppen az ő góljával vezettünk először tíz találattal, ez egyben a félidei eredmény is volt.

A második játékrészre is motiváltan léptek pályára akadémistáink, akik nagyon megbecsültek minden, a pályán töltött percet. A beálló pozíciójában Tóth Gréta nagyon könnyen került helyzetbe, eleinte be is lőtte ezeket, egyre inkább nőtt az olló a két csapat között. Kudor Kitti mindhárom kapusának egyenlő játékidőt adott, mindhárom lány több szép védést mutatott be. A második játékrészben pedig Balogh Rebeka kezdte el szórni a gólokat, változatos eloszlásban, volt gyorsindulásból szerzett találata, de betörésből és főleg átlövések után is eredményes volt, meg sem állt hat gólig. A második félidőben is több ügyes dolgot láthattunk a mieink részéről, de szép megoldások a másik oldalon is akadtak, ellenfelünk is minden kiadott magából. A pályára lépők pedig többnyire jó megoldásokkal vétették észre magukat, Szabó Flóra harmadik gólja már a tizenkilenc gólos előnyt jelentette. Az utolsó percekben még a gólpasszai mellett négyszer eredményes Kelemen Dorina duplázott, beállítva ezzel a 36-17-es végeredményt.

Önbizalomnövelő győzelem volt ez egy szimpatikus ellenféllel szemben, és ami még nagyon fontos, hogy több jó egyéni teljesítményt láthattunk akadémistáinktól!

NB II. bajnoki mérkőzés, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–Kállósemjén 36–17 (17–7)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 6, Kelemen D. 4, Panyi A. 2, Fodor V., Lakatos P. 3, Erdődi H. csere: Reszegi E., Kovács N. (kapusok), Poczetnyik D. 2, Bákonyi L. 4, Kiss L. 2 (1), Balogh R. 6, Szabó F. 3, Tóth G. 3, Szabó A. 1. Edző: Kudor Kitti
Kudor Kitti: Jól álltak a mérkőzéshez a lányok, koncentráltak voltak, percről-percre alakítottuk ki az egyre nagyobb különbséget. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni és több jó egyéni teljesítményt láttam. Védekezésben és támadásban is több ötletes megoldást választottunk.

Kiemelt partnereink