Idegenben is győztünk

A hazai pályán elért hétgólos siker után idegenben is legyőzték a Salgótarján együttesét akadémistáink az NB II-ben. Kapusunk, Szabó Dóra hosszú idő után, több védést bemutatva tért vissza a pályára.

Éppen a Salgótarján ellen, hazai pályán kezdték meg az alsóházi rájátszást akadémistáink, ezúttal következett a visszavágó.

Jól kezdtük a mérkőzést, Czene Petra második találatával már 4-1-re vezettünk, majd többször is a kapufát találtuk el, a helyzetek kialakítása ekkor is jó volt. Egyébként is jól játszottuk meg a széleket, Nagy Hanna is betalált kétszer, védekezésben néha egy kis türelem hiányzott, bár így is vezettünk 3-4 góllal. Örömteli, hogy a hosszú idő után a pályára visszatérő kapus, Szabó Dóra is bemutatott védéseket. Poszttársa, Halinda Viola is többször hárított, két esetben egészen pontosan fejjel, ám kapusunkat kemény fából faragták és a második félidőben visszaállt. Litschauer Nikol átlövésével megindítottuk a hajrát, Jeszenszki Petra két szép akciója követte ezt, héttel vezettünk egy félidő után. A második játékrész eleje a beállókról szólt, előbb Balog Réka, majd Szinay Sarolta is szemfüles gólt szerzett, a kipattanót ügyesen összeszedve és a hálóba juttatva. Fele Patrícia átlövésével már nyolccal is vezettünk, sőt Keller Petra szélsőziccerénél már tíz is volt közte! A hajrában kissé dekoncentráltan védekeztünk, így hat gólra is zárkóztak a hazaiak, majd az utolsó másodpercben Kis Réka állította be a végeredményt: 33-25-re nyertünk Salgótarjánban!

Ismét egy olyan mérkőzésen vannak túl akadémistáink, amelyen egyrészt eredményesek voltak, másrészt sok tapasztalatot is magában hordozott a 60 perc.

NB II Észak-kelet (C-D) Alsóház, 5. forduló:

Csépe Salgótarján SKC–DVSC SCHAEFFLER 25–33 (12–19)

DVSC: Halinda V.  – Keller P. 5, Fele P. 4 (1), Solymosi Zs. 3, Vincze V., Szinay S. 1, Czene P. 3. Csere: Szabó D. (kapus), Nagy H. 2, Tóth F. 3, Jeszenszki P. 5 (1), Litschauer N. 3, Balog R. 3, Kis R. 1, Pásztor G. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk a mai mérkőzésen. 

Kiemelt partnereink