Győzelem a halasztott mérkőzésen

Könnyedén győzedelmeskedett a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági első osztályú együttese a nehéz időszakot maga mögött hagyó Hajdúnánás SK ellen.

A bajnoki kiírás szerint szeptember 24-én mérkőzött volna meg a Győrvári Viktor vezette csapat az ifjúsági első osztályban a Hajdúnánás ellen, idegenben. A pandémia azonban közbeszólt, és meggyengítette ellenfelünket, akikkel a pályaválasztási jogot cseréltünk, így Debrecenben került sor a mérkőzésre. Jobban kezdtek a vendégek, az első két találatot ők jegyezték. A mieink részéről Sápi Boglárka kezdte meg a gólgyártást, de nemsokára serényen követték őt társaik is. Egyre könnyebben találtunk rést a nánási védekezésen, míg a saját védekezésünk is egyre inkább megszilárdult, Torda Vanessa pedig olyan volt, mint a zöld festék: fogott! Egyre inkább nyílt az olló a két csapat között, Sápi Bogi mellé Szabó Dorina zárkózott fel leginkább a gólgyártásban. Az első félidő végére nyolcgólos hazai vezetés alakult ki.

A második játékrészt már határozottabban kezdték a mieink, mint az elsőt, Koczka Lili például „mesterhármast” ért el hat perc alatt, míg Tusz Viki az egyik nánási olyan erővel rúgta ki a labdát, hogy a lelátón lévő műanyag székek is veszélyben voltak. Megvolt a recept: jó védekezés, majd abból egy gyors ellentámadás, amelyeket javarészt Budai Fruzsi értékesített. Sikerült folyamatosan növelni az előnyt, sajnos azonban a 44. percben Silye Nanda ujja sérült meg egy rossz mozdulatot követően… A pályán maradt társak folytatták a jó szériát, Balogh Rebeka ügyes bejátszásokkal és bátor lövésekkel vétette észre magát, de minden játékosról elmondható, hogy hozzátett a csapat teljesítményéhez. A mérkőzés hajrájában mindkét oldalon több hiba becsúszott, végül 39-21-re sikerült győzni a rendkívül nagyot küzdő Hajdúnánás ellenében! Örömteli tény, hogy több serdülő korú játékos is jó teljesítménnyel rukkolt elő az ifjúsági együttesünkben!

Ki kell emelni a vendégek sportszerű hozzáállását, hiszen a járvány okozta számukra is nehéz helyzetben vállalták a mérkőzést a mieink ellen!

Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés 4. forduló:

DVSC SCHAEFFLER – Hajdúnánás SK 39–21 (16–8)
DVSC: Torda V. – Budai F. 6, Koczka L. 8 (2), Sápi B. 6 (1), Sápi G. 2, Silye N. 3, Szabó D. 5. csere: Tusz V. (kapus), Barati L. 3, Balogh R. 5 (2), Román Zs. 1.

Győrvári Viktor: Köszönet a Hajdúnánásnak, hogy ebben a nehéz helyzetben létrejött a mérkőzés! Sajnos mindkét csapat nagyon felforgatott összeállításban tudott pályára lépni. Örömteli, hogy ügyesen helyt álltak azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséget szoktak kapni, közülük is kiemelném Szabó Dorinát!

Kiemelt partnereink