Anyák napi diadal

Az első tíz perc után átvette a vezetést és többé már nem engedte ki a kezéből Győrvári Viktor csapata az Szent István elleni mérkőzésen. Bravúros győzelem, szép volt, lányok!

Öt győztes mérkőzéssel a háta mögött érkeztek meg akadémistáink a Szent István SE elleni idegenbeli NB I/B-s találkozóra, amelyet éppen az Anyák napján rendeztek meg.

Kissé bizonytalanul kezdték a mérkőzést a mieink, a védekezésünk nem igazán állt össze eleinte, támadásban pedig többször is hibáztunk. Csamangó Lili szerzett gyorsan „mesterhármast”, a harmadikat ráadásul nagyon szemfüles volt, a középkezdés után „ellopott” labda után. Kezdtük átvenni a mérkőzés irányítását, a kilencedik percben Kiss Csenge ziccere után egyenlítettünk, három perc múlva Fodor Veronika találatával már kettővel vezettünk. Néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, Tóth Rebeka ziccerével pedig már öttel vezettünk, ehhez bizony kellettek Lakatos Réka védései is! Nagy volt a tempó, mindkét fél igyekezett gyorsan gólt lőni, nekünk ez 20 alkalommal sikerült is az első játékrészben, ötgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második félidő jobban indult, mint az első, tartottuk a négy-ötgólos előnyünket. Jól átjátszottuk az ellenfél nyitott védekezését és ha váltottak, akkor is tudtunk reagálni. Kiváló példa volt a nyitott védelemmel szembeni játékra a szélsőbefutások, amelyek után Eszenyi Gréta kétszer is eredményes volt, de a másik oldalon Kiss Csenge is lőtt gólt ilyen helyzetből. A védekezés is feljavult, elől pedig Nagy Nóra vezérletével továbbra is nagyon eredményesek voltak a debreceniek. Ezen a mérkőzésen mindenki hozzátett a csapat teljesítményéhez, öröm volt nézni a csapat játékát! Az utolsó percekben pedig a 2007-es születésű Bengi Lili is megízlelhette az NB I/B légkörét, végül három góllal győztek akadémistáink a Szent István SE-t!

Magabiztos győzelem volt ez a hetedik helyen álló Szent István SE otthonában, ráadásul mindezt Anyák napján, több szülő szeme láttára. Ezzel a sikerrel pedig már a nyolcadik helyen állnak a mieink a másodosztályban!

NB I/B., 27. forduló:

SZISE-Bamba Marha–DVSC SCHAEFFLER U19 33–36 (15–20)
Tököl, 100 néző: V: Fazekas Zs., Ónodi E.

SZISE: Szabados V. – Szabó E. 4, Ugrai D., Janicsák M. 8 (3), Hajdú Gy. 3, Perák Cs. 3, Buzsáki B. 1. Csere: Rutka-Győrffy A. (kapus), Giricz L. 1, Kerekes L. 6, Osvai F. 1, Kazeem A. 2, Pasqualetti T. 3, Nánási N. 1. Edző: Lepsényi Sándor.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 4, Csamangó L. 4, Kelemen D. 3, Nagy N. 9 (3), Fodor V. 5, Tóth R. 2. Csere: Bengi L. (kapus), Baranyi D. 4, Ratalics L., Szalai P. 1, Bristyán D. 1. Edző: Győrvári Viktor.

Kiállítások: 8 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: A játékunk képe rengeteget változott a szezon folyamán. Eljutottunk odáig, hogy tudjuk élvezni, amit csinálunk a pályán és ennek eredménye is van.

Kiemelt partnereink