Egy fordított, majd egy sima

Két teljesen ellentétes játékrészt produkált serdülő első osztályú csapatunk, amely végül tizenhét gólos győzelmet aratott az Euro-Novex ellen.

Ismerős ellenféllel néztek szembe serdülőink, akik azzal az Euro-Novex USE-vel mérkőzött meg, amely ellen megkezdték a bajnokságot. Az izzasztó hőségben lejátszott találkozón magabiztosan győzték le a mieink az ügyes, de fizikálisan még fejlődőképes ellenfelet. Nagyszerű győzelmet arattak akadémistáink két nappal e meccs előtt a Békéscsaba ellen, talán mindezen tényezők miatt kissé belealudtak a mieink az új szászbereki csarnokban megrendezett összecsapáson. Három perc után két góllal vezetett a hazai csapat, és amely a nagyobb probléma volt, hogy nem találtuk a játékunkat. Nem igazán sikerült felpörögni a mérkőzésre, a szeptemberi mérkőzéshez hasonlóan ügyesen kézilabdázó, húzásokra, valamint húzás-kontrákra építő ENUSE magabiztosan őrizte előnyét. Sok technikai hibát vétettek akadémistáink, kissé érthetetlen módon, míg a védekezés nem nagyon állt össze. Hiába vártuk azt, hogy a mieink átveszik a kezdeményezést, ez nem történt meg, és mindössze néhány Kovács Noémi védésnek, illetve Kelemen Dorina és Fodor Vera egy-egy jó megoldásának lehetett örülni. A félidő közepén a mérkőzésbe jól beszálló Balogh Rebeka góljai után kettővel vezettünk, ám még mielőtt azt hittük volna, hogy innentől kezdve könnyebb lesz, szembejött velünk a valóság… Mégpedig kihagyott ziccerek, könnyen szerzett hazai gólok formájában. Ezek után nem csoda, hogy a szünetre minimális hazai vezetéssel vonulhattak a felek.

Nem lehetett kétség volt afelől, hogy Márián Blanka tart egy alapos fejmosást a szünetben. A mosásból is egy nagyon hosszú programot, 90 fokon… A játékban 180 fokos fordulat állt be a második játékrészben. Láss csodát, a mieink elkezdtek védekezni, az első félidőben is fontos védéseket bemutató Kovács Noémi pedig olyan volt, mint a zöld festék: mindent megfogott! A mieink a megszerzett, vagy védett labdák után gyorsan tudtak indulni, ebben főleg Fodor Vera, valamint Koczka Lili járt élen, az „elosztó” szerepében pedig Kelemen Dorina kínálta forintos labdával társait. Tökéletes volt a kontraszt a két játékrész között, mintha két teljesen más együttes lépett volna a pályára. Sorra lőttük a gólokat, mintha bizonyítani akarták volna a lányok, hogy az első félidő csak egy rossz álom volt, valójában sokkal többet tudnak annál. A második félidőben teljesen egyoldalúvá vált a találkozó, a debreceni lányok stabilan védekezve és nagyon hatékonyan támadva kézilabdáztak. Ahogy szokás mondani, „folyt a labda”, éppen ezért is volt érthetetlen, ami az első félidőben történt. Kelemen Dorina labdáinak – ahogy mondani szokás – szeme volt, a szélsők teljesítménye nagyban feljavult, példának okáért Bákonyi Lara négy lövésből négy gólt szerzett, de beálló pozícióból is többször eredményesek tudtunk lenni. Kovács Noémi pedig végül egészen kiváló mutatóval, 47 %-on zárt. A félidei egygólos hazai vezetés után – írd és mondd – tizenhét góllal nyertek a mieink, akik 22-4-es második félidőt produkáltak!

Erre szokták mondani, hogy benne van a kézilabda minden szépsége, egyszer lent a bányában, egyszer fent a Mount Everesten… Az első félidőből nagyon sokat lehet tanulni, – főleg, hogyan ne kézilabdázzunk – a második félidőre lehet építeni!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 14. forduló:
Euro-Novex USE – DVSC SCHAEFFLER 18–35 (14–13)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 1, Kelemen D. 8, Fodor V. 7, Silye N. 3, Koczka L. 5, Eszenyi G. csere: Bákonyi L. 4, Balogh R. 3, Vida V., Véniger K., Ferenczi L. 2 (1), Fábián A. 1, Fele P., Hadházi D. 1.
Márián Blanka: A két végletet produkáltuk a két félidőben… Az első félidőben minden területen alulmaradtunk, mentalitásban, taktikában, támadásban és védekezésben is. Szünetben megbeszéltük ezeket, és motiváltan, koncentráltan és fegyelmezetten tértünk vissza a második féliőre, amely jó védekezést, kapusteljesítményt és azokból szerzett könnyű gólokat eredményezett.

Kiemelt partnereink