Átadtuk a „Hódos szívét”!

Szív alakú kupakgyűjtőt adtunk át, a műanyag kupakok beváltásából származó összeget karitatív célokra ajánlja fel a DVSC Kézilabda Akadémia.

Újabb szív alakú, műanyag kupakok gyűjtésére alkalmas tárolót adtak át Debrecenben, melyet a nádudvari önkormányzat támogatásával, a Nádudvari Nonprofit Kft. felajánlásából kapott a DVSC Kézilabda Kft. A szív alakú gyűjtőedény a Hódos Imre Rendezvénycsarnok főbejáratánál van kihelyezve, oda bárki elviheti az összegyűjtött műanyag kupakokat. A kupakgyűjtő szív átadásán részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Maczik Erika, Nádudvar polgármestere, Burkovics Lajos, a tároló készítője, Nagy Petra, az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület képviselője, valamint a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú csapat két tagja, Fábián Alina és Fele Patrícia.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok környékén sokan laknak, de a Campus, vagy a közeli általános iskola miatt is többen ki tudják használni a jótékony célú kupakgyűjtés adta lehetőséget. Ásványvizes és üdítőis flakonok kupakját, gyümölcslé, vagy tej dobozának csavaros kupakját, újrahasznosítható, flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek kupakját, tusfürdők, samponok, balzsamok és testápolók kupakját, fogkrémes tubus tetejét, de az instant kávé, kakaópor, krémsajt dobozának műanyag fedelét is el lehet helyezni a gyűjtőedényben.

„Megtiszteltetésként éltük meg a megkeresést, amely abból ered, hogy először Nádudvaron készítettünk el egy kupakgyűjtő szívet – beszélt a kezdetekről Maczik Erika, Nádudvar polgármestere. – A Debreceni Klinika Gyermekhematológiai Osztályától kaptunk először megkeresést, így gördült tovább a történet. A DVSC-vel adott volt a kapcsolódás, a Nádudvarhoz ezer szállal kötődő Varsányi Nóra keresett meg minket, hogy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok elé is készítsünk egy ilyen szívet. Nagy megtiszteltetés volt ez számunkra, hiszen Nádudvar és a kézilabda szorosan összefonódik, több jelenlegi és korábbi első osztályú, válogatott játékos származik városunkból, amely nagy támogatója a sportágnak, sokan szeretik itt a kézilabdát. Amikor majd lehet mérkőzésekre járni, akkor városunk hírnevét öregbítheti egy ilyen szép kezdeményezés, hogy elkészíthettük a Hódos szívét! Külön örülünk annak, hogy az első adag kupakból származó összeg az állatvédelmet fogja szolgálni!”

Klubunk mindig más szervezet, egyesület számára ajánlja fel a kupakgyűjtésből befolyt összeget, első körben az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület kapja azt.

A kupakgyűjtő szív átadásáról készült anyag a Debrecen Televízióban február 9-én Ez Debrecen! műsorban lesz fellelhető.

Kiemelt partnereink