Zárás egy tízessel

Tízgólos győzelemmel zárta az alapszakaszt, készülhet a Final Fourra Kudor Kitti csapata az ifjúsági első osztályban.

Már biztos Final Four résztvevőként fogadták akadémistáink a Kecskemétet az alapszakasz utolsó fordulójában. Az már biztos volt, hogy mieink a második helyen végeznek, így majd a Nyugati csoport első helyezettjével mérkőznek meg az elődöntőben. Talán kissé ez a tétnélküliség nyomta rá a mieink védekezésére a bélyegét, rendre betaláltak a vendégek. Nálunk Kelemen Dorina kezdett jól, az első hat találatból négyet is ő jegyzet, emellett jól szolgálta ki a beállót is. A félidő derekához érve már két góllal is vezetett az ellenfél, nem nagyon működött továbbra sem a védelem, Fodor Veronika, majd Kiss Laura igyekeztek ezt elől orvosolni.  Fontos volt, hogy még ebben a játékrészben átvettük a vezetést, Panyi Anna átlövése után már kettővel is vezettünk, végül egy gól maradt a fór. Sajnos az első félidei védekezésről nem sok jó mondható el…

A második harminc percet más sokkal jobban kezdtük, Panyi Anna és Balogh Rebeka átlövései és betörései célt értek, utóbbi góljával már hattal vezettünk, ekkor időt is kért a vendégek edzője. Sokkal koncentráltabban és jó értelemben vett agresszivitással fogadtuk a kecskeméti támadókat, illetve Reszegi Eszter is bemutatott több védést, ebben az időszakban a kapuból is megvolt a segítség. Minimálisan tudtak zárkózni a kiskunságiak, Kelemen Dorina bátor betörése után ismét hét volt közte, majd tovább nőtt a különbség, sőt, a kapus, Kovács Noémi lőtt egészpályás gólt, amellyel immáron kilenccel vezettek a piros mezesek. A végén még növelni is sikerült az előnyt, tízgólos győzelem lett a vége, amely az első játékrész után kissé hihetetlenül hangzik.

Ezzel a mérkőzéssel lezárult az alapszakasz, huszonhat találkozó után huszonhárom győzelemmel és három vereséggel a második helyen végzett Kudor Kitti együttese az ifjúsági első osztályban. Folytatás május 27-én, a Final Fouron, az elődöntőben a Nyugati csoport első helyezettje, a NEKA lesz az ellenfél! Szép kis feladat lesz!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 26. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Kecskeméti ENKSE 36–26 (16–15)

DVSC: Reszegi E. – Bákonyi L. 3, Silye N. 4 (1), Kelemen D. 8, Panyi A. 4, Poczetnyik D. 2, Makó Z. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Fodor V. 3, Balogh R. 3, Erdődi H. 1, Kiss L. 4, Tóth G. 2. Edző: Kudor Kitti.

Kudor Kitti: Az első félidő tompább védekezése után a második játékrészben már sokkal agilisabban mozogtunk. Ennek köszönhetően több labdát tudtunk szerezni, amelyeket könnyű gólokra váltottunk.

Kiemelt partnereink