„Watch Games. See More.” Debrecenben

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság népszerűsítését célzó „Watch Games. See More.” keretein belül a debreceni Szent József Gimnázium diákjai számára tartottak online órát, amelyen tíz akadémista is részt vett.

2022-ben Magyarország és Szlovákia rendezik meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, amelynek jelmondata „Watch Games. See More.” – azaz nézz meccseket, láss többet! Ennek keretein belül interaktív online órákat tartanak az ország különböző pontjain tanuló középiskolások számára.

Február 24-én a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjai csatlakozhattak a valóban interaktív órához, amelynek moderátora Petur András volt, míg meghívott vendégként a magyar férfi kézilabda válogatott irányítója, a nyáron Stuttgartba igazoló Hanusz Egon csatlakozott. A közel hatvanperces esemény népszerűségét jelzi, hogy majdnem száz diák volt jelen, köztük tízen a DVSC Kézilabda Akadémia sportolói.  A rendhagyó órán érdekes és hasznos információkat tudhattak meg a résztvevők az Európa-bajnokságról, illetve Hanusz Egonról, majd kvízjátékokra invitálták a fiatalokat. Az egyik kvíz során akadémiánk balszélsője, Makó Zoé volt a leggyorsabb, így ő nyerte meg a Watch Games. Feel More. MOJO fejhallgatót, amelynek minden bizonnyal nagy hasznát fogja venni akár a mérkőzésekre utazások alkalmával is.

„Nagyon örülök, hogy közelebbről is megismerhettük Hanusz Egont egy interaktív online óra keretében, amely új élmény volt számomra – mondta el Zoé. – Régóta követem Egon pályafutását, mert nagyon tetszik a játékstílusa és dicséretes, hogy ilyen fiatalon már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Elmondta, hogy attól még hogy valaki alacsony, az nem feltétlen jelent hátrányt, a gyorsaságot kell fejleszteni az érvényesüléshez. Számomra azért is voltak nagyon fontosak a szavai, mert én sem tartozok a magas játékosok közé.”

Egy magyar, kézilabdát szerető fiatal számára kiváló lehetőség a jövőre megrendezésre kerülő Európa-bajnokság, hiszen hazánkban számos rangos mérkőzést lehet élőben nézni. Ráadásul Debrecenben is lesznek találkozók, melyekre a jegyértékesítés is hamarosan kezdetét veszi, így a cívisvárosiaknak még inkább adott a lehetőség arra, hogy kilátogassanak a mérkőzésekre.

„Ha lesz rá lehetőség megnézni, akkor biztos vagyok abban, hogy akár több debreceni összecsapásra kilátogatok – tekintett a jövőbe a fiatal balszélső. – Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy Budapestre utazzak, hogy lássam a magyar válogatottat játszani!”

Kiemelt partnereink