Viszlát, Prága!

Hajszálon múlott serdülőinknek a negyeddöntőbe jutás a 71 csapatos mezőnyben a Prague Handball Cupon. Ezzel együtt is felejthetetlen emlékeket szereztek a lányok a négynapos tornán.

Csütörtökön reggel Prága felé vette az irányt Márián Blanka serdülőcsapata, amely a rangos Prague Handball Cupon vett részt. Az esemény népszerűségét jelzi, hogy 685 együttes nevezett a négynapos tornára. Mind a lányoknál, mind a fiúknál öt-öt korcsoportot hirdettek meg, akadémistáink a 2007. január 1. után született játékosok számára szóló „D” korcsoport küzdelmeiben kezdték meg a versenysorozatot, ahol 71 csapat indult harcba. Nem tarthatott a csapattal öt válogatott játékosunk, akik a serdülő nemzeti együttessel kezdték meg az összetartást hétfőn. Kétszer 15 perces mérkőzéseket rendeztek a torna csoportmérkőzésein és középdöntőjében.

Pénteken kezdődtek a mérkőzések, az első napi két találkozót simán hozták a mieink két német csapat ellen, előbb a Lepizig majd a Trudering ellen. Szombaton első mérkőzésünket az osztrák St. Pölten ellen játszottunk és ezúttal is magabiztos siker lett a vége, majd jött talán egy fokkal nehezebb feladat, a cseh Zirovnice, ám őket is könnyedén győzték le akadémistáink. A csoportdöntőt a Slavia Praha ellen vívtuk, sikerült is megnyerni három góllal. A szombati negyedik, egyben utolsó találkozón a dán Vejen volt az ellenfél és itt sem akadtunk legyőzőre, ám nem szabad elmenni a dán együttes furcsa stílusa mellett. Egyrészt a szélről ziccerben felugró Uj Fanni alá léptek nagyon csúnyán, amelynek köszönhetően meg is sérült balszélsőnk, továbbá egészen elképesztő hangnemet engedtek meg a játékvezetőkkel szemben, amelynek eredményeképp több kétperces kiállítást, sőt egy piros lapot is kiérdemeltek. A találkozón simán nyertünk, hat mérkőzésen, hat győzelem, ez bármely csoportba első helyet jelentene!

Hármas középdöntős csoportokat alakítottak ki a szervezők, amelyben egy német és egy szlovén ellenféllel szemben kellett kivívni a negyeddöntőbe jutást, azaz az első helyet. Az első ellenfél a Metzingen volt, a találkozó első percétől érződött, hogy ez egy olyan ki-ki mérkőzés, ám az is nyilvánvalóvá vált, hogy az aktuálisnál jobb játékvezetést kíván. Jól kezdtük a mérkőzést, 5-2-re is vezettünk, ám a jó erőkből álló németek tudtak újítani és fej-fej mellett haladtak a felek. A találkozó színvonalas volt, ám ez nem mondható el a játékvezetésről, a két sípmester sorra hozta a rossz döntéseket, mindeközben mindkét csapat nagyot küzdött a továbbjutásért! A hajrában ide és oda is eldőlhetett volna a két pont sorsa, végül a Metzingen egygólos győzelmet aratott, így eldőlt, hogy a mieink nem jutnak be a negyeddöntőbe. Az utolsó meccset a szlovén Gradec ellen játszották a lányok. Az előző találkozó játékvezetői vezették ezt a mérkőzést is és ebben a félórában bebizonyosodhattunk, hogy a németek elleni összecsapás bíráskodása nem holmi véletlen volt, ezúttal is elképesztő ítéletek születtek… Bár az is megjegyzendő, hogy a a szlovén játékos által elkövetett, ziccerben történő kétkezes lökést sikerült helyesen, piros lappal büntetni. A mieink győzelme nem forgott veszélyben, az eredmények tekintetében legalább jó szájízzel zárták a lányok a prágai tornát.

Összességében nyolc mérkőzésen hét győzelem mellett egyszer kaptak ki a mieink, sajnos az az egygólos vereség azt jelentette, hogy nem folytathatják a negyeddöntőben. A döntőt a hazai pályán játszó Slavia Praha nyerte meg.

Hét mérkőzés játszottak serdülőink a Prague Handball Cupon, különböző kézilabdakultúrákkal ismerkedtek meg, nemzetközi kapcsolatokat alakíthattak ki, továbbá felfedezhették a színes történelmet magáénak tudható Prága városát! A meccsek mellett volt idő tehát város nézni, sőt minden játékos belekóstolhatott kicsit az idegenvezetői létbe is, hiszen mindenkinek jutott egy-egy nevezetesség, amelyet bemutatott.

Alighanem egy életre szóló élményekkel gazdagodott a csapat, amely nagyon jól helyt állt a nemzetközi mezőnyben és ügyesen megoldotta „idegenvezetői” feladatát is! Zárszóként megjegyzendő, hogy csapat és a szakmai stáb is ápolta a tradicionális Húsvéti hagyományokat.

Prague Handball Cup, csoportmérkőzések:

DVSC SCHAEFFLER– MoGoNo Leipzig 29–5

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2, Czene P. 3, Tóth P. 1, Tóth N., Csiszár H. 5, Vincze V. 2, Uj F., Jeszenszki P. 2, Kis R. 3, Hadas T. 4, Varga R., Pásztor G. 1, Szürös K. 5, Varju Zs. 1. Edző: Márián Blanka.

TSV Trudering–DVSC SCHAEFFLER 6–48

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 5, Czene P. 5, Tóth P. 1, Tóth N., Csiszár H. 4, Vincze V., Uj F. 5, Jeszenszki P. 4, Kis R. 4, Hadas T. 5, Varga R. 11 (1), Pásztor G. 1, Szürös K. 3, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

Union St. Pölten–DVSC SCHAEFFLER 15–30

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2, Czene P. 1, Tóth P. 1, Tóth N. 3, Csiszár H. 6, Vincze V. 1, Uj F. 3, Jeszenszki P. 1, Kis R. 2 (1), Hadas T. 5 (1), Varga R. 1, Pásztor G. 1, Szürös K. 2, Varju Zs. 1 (1) Edző: Márián Blanka.

DHK Slavoj Zirovnice–DVSC SCHAEFFLER 13–24

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 3, Czene P. 2, Tóth P. 2, Tóth N. 2, Csiszár H. 2, Vincze V. 2 (1), Uj F. 1, Jeszenszki P., Kis R. 1 (1), Hadas T. 2, Varga R. 3, Pásztor G. 1, Szürös K. 2, Varju Zs. 1. Edző: Márián Blanka.

DVSC SCHAEFFLER–DHC Slavia Praha II. 16–13

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D., Czene P. 2, Tóth P. 1 (1), Tóth N. 2, Csiszár H., Vincze V. 2 (1), Uj F., Jeszenszki P. 2, Kis R. 4, Hadas T., Varga R., Pásztor G., Szürös K. 3, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

DVSC SCHAEFFLER–Vejen HK 16–7

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 3, Czene P. 1, Tóth P., Tóth N., Csiszár H., Vincze V., Uj F., Jeszenszki P., Kis R., Hadas T., Varga R. 1, Pásztor G. 7, Szürös K. 2 (2), Varju Zs. 2. Edző: Márián Blanka.

Prague Handball Cup, középdöntők:

DVSC SCHAEFFLER–HSG Stuttgart-Metzingen 14–15

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D., Czene P. 4, Tóth P. 3 (2), Tóth N. 3, Csiszár H., Vincze V. 3, Uj F., Jeszenszki P. 1, Kis R., Hadas T., Varga R., Pásztor G., Szürös K., Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

RK Slovenj Gradec–DVSC SCHAEFFLER 9–21

DVSC: Bengi L., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D., Czene P. 2, Tóth P. 2 (1), Tóth N. 3, Csiszár H. 1, Vincze V. 1 (1), Uj F., Jeszenszki P. 5 (1), Kis R. 2, Hadas T. 4, Varga R., Pásztor G., Szürös K. 1, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

Edző: Márián Blanka

Gyúró: Volf Rajmund

Játékosok: Bengi Lili, Krasznai Dorka, Czene P., Tóth P., Tóth Norina, Csiszár Hanna, Vincze Viktória, Uj Fanni, Jeszenszki Petra, Kis Réka, Hadas Tilla, Varga Réka, Pásztor Gréta, Szürös Kinga, Tábit Vivien, Varju Zselyke.

Kiemelt partnereink