Visszavágtunk!

Nagy skalp, nem akármilyen játékkal: tíz góllal győzték le hazai pályán akadémistáink az őszi mérkőzésen hat góllal jobbnak bizonyuló Kispest együttesét!

Hat góllal győzte le a Kispest együttese a DVSC SCHAEFFLER U19-t az odavágón, Budapesten. A mieink fogadkoztak, most szeretnének visszavágni!

Nagy iramban kezdődött a találkozó, talán ennek volt betudható a sok hiba és kihagyott ziccer. A negyedik perc derekán még 1-0-s kispesti vezetést mutatott az eredményjelző, ekkor Csernyánszki Lili rázta meg magát és volt egymás után háromszor eredményes! A védekezés stabilitása Torda Vanessa jó kapusteljesítményével párosult, ez tükröződött a kapott gólok számában. Panyi Anna kapott egy kemény medvepuszit, le is kellett cserélni, a helyére érkező Nagy Nóra nagyon gólerősen szállt be! Egyre inkább nőtt a mieink előnye, jó hír, hogy Panyi Anna is visszaállt, sőt gólt is szerzett a 25. percben. Az utolsó öt percben két-két gól esett, így 14-9-es debreceni előnnyel fordultak a csapatok.

Nagy Nóra pedig ott folytatta, ahol abbahagyta! Főként Cseri előnyszerzéséből volt eredményes, így a mieink könnyedén visszaverték a fővárosiak zárkózási kísérleteit. Egyszer volt közte csupán három találat, Kudor Kitti ekkor időt kért, amely jót tett a lányoknak. Bákonyi Lara góljával már öttel vezettünk, a szélső harmadik találatával pedig már kilenc volt ide (30-21)! Hátra volt még öt perc, azaz, a győztes kilétét illetően nem sok kérdés maradt ezen az estén! A kapuba a jól védő Torda Vanessát, Reszegi Eszter váltotta, ő is bravúrokat mutatott be, a két kapus összesen 41 %-kal védett! A végén Kiss Csenge gólja volt a hab a tortán, tízgólos győzelem a tabella hetedik helyén álló Kispest ellen!

Igazán jól fogadkoztak a lányok, akik nem akármilyen módon vágtak vissza a fővárosiaknak! Nagy skalp ez, amellyel megerősítettük tizedik helyünket a másodosztályban! Következik az Eger idegenben. Csak emlékeztetőül, ősszel egy góllal nyert az Eszterházy. Visszavágni tehát ezúttal is van miért!

DVSC SCHAEFFLER U19–Kispest NKK 32–22 (14–9)
Debrecen, 100 néző: V: Barna V. B., Kovács B.

DVSC: Torda V. – Rácz P. 1, Kelemen D., Panyi A. 2, Kostyó P. 1, Csernyánszki L. 6, Makó Z. 1. Csere: Reszegi E. (kapus), Nagy N. 12 (5), Kiss Cs. 3, Helm B. 2, Bákonyi L. 4., Bacenkova D., Kiss M., Fodor V. Edző: Kudor Kitti

KISPEST: Gercsó N. – Tóth Ficsor N., Vajer B. 2, Barna V. 4, Gazsovics V. 9 (5), Balog B. 1, Szabó E. 1. Csere: Pityer D. K. (kapus), Kiss K. F. 4, Albert H. 1, Felső A. D., Csomor Zs., Kiss L. K. Edző: Sipeki L.Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Kicsit idegesen kezdtük a mérkőzést, nehezen találtuk támadásban a helyes megoldásokat. Védekezésünk egész mérkőzésen kemény és agresszív volt, a Kispest átlövőire kellő mélységben leptünk fel. Amire készültünk védekezésben, azok nagyon jól működtek, amihez mindkét kapusunktól nagyon jó teljesítmény is párosult. Támadásban, különösen a második félidőben ötletesen és felszabadultan játszottunk, így sikerült egy nagyon meggyőző győzelmet aratnunk, amelyhez gratulálok a lányoknak mert nagyon megérdemeltek!

Kiemelt partnereink