Tanulságos vereség

A félidőben még vezettünk, a végén viszont négygólos vereséget szenvedtünk a Komáromi VSE elleni bajnoki mérkőzésen.

Nem vitás, kiváló formában várták akadémistáink a Komárom elleni NB I/B-s bajnoki mérkőzést, az idei hét fordulóban hat győzelmet aratva. A komáromiak Tatabányán játszák hazai mérkőzéseiket, a sok férfi NB I-es mérkőzés helyszínéül szolgáló Földi Imre Sportcsarnokban mérkőztek meg a felek.

Jól kezdtük a találkozót, Csernyásznki Liliána szokásához híven cikázott a védők között-mellett, mellette Nagy Nóra is szorgosan szerezte a gólokat. A kapuban pedig Torda Vanessa többször is meghiúsította a hazaiak gólszerzési törekvéseit, legyen szó ziccerről, vagy átlövésről! Cseri góljával már három góllal vezettünk a 13. perc végén, a mieink védekezése összeállt, a rutinos játékosokat felvonultató Komárom többször is tanácstalan volt támadásban. Már ekkor érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, ezen még ekkor túltették magukat a mieink, Nagy Nóra ejtésével pedig már öt góllal vezettünk! Az ellenfél a hajrában ráérzett a védekezésünk ellenszerére, akadémistáink pedig több hibát is vétettek, egy, az utolsó másodpercekben szerzett szélsőgóllal háromra csökkent az előnyünk. Azért kár, mert egy koncentráltabb játékkal még megnyugtatóbb előnnyel vonulhattunk volna pihenőre.

A második játékrész elején megmutatták a hazaiak, miért is állnak a hatodik helyen, gyorsan egyenlítettek. Habár előbb Csernyánszki Lili, majd Bákonyi Lara góljával két góllal megléptünk, gyorsan annulálták a hazaiak előnyünket. Sajnos át is vették a vezetést Temesék, ebben az időszakban pedig tovább fokozódott a téves ítéletek halmazata, amelyhez képtelenség volt alkalmazkodni. Nem egy alkalom volt, hogy mezrángatás, vagy lökés után is néma maradt a játékvezetők sípja. Sajnos ebben az időszakban stabilizálta vezetését a Komárom, ötlettelenek és pontatlanok voltak ekkor támadásaink. Rácz Panna szélről talált be, ezzel egyre csökkentve a differenciát, ekkor még úgy tűnt van esély a pontszerzésre. Az esély néhány perc alatt elillant, ismét eredménytelen támadások következtek a mieink oldalán, az ellenfél pedig eldöntötte a mérkőzést. Ekkor már teljesen elvesztették a fonalat a játékot vezető sporttársak, nem véletlen, hogy mindkét edző és mindkét fél szurkolói hevesen reklamáltak… Az utolsó szűk öt percben csupán egy gól esett, amit az ellenfél lőtt, így 25-21-re nyerték meg ezt a sok szempontból kaotikus találkozót.

Tanulságos összecsapás volt, hiszen az első játékrészben jól és ötletesen játszottak akadémistáink, ám a második harminc percben nagyon megállt a támadójáték. Sok pontatlanság, technikai hiba csúszott be elől, sajnos a második félidőben elért csupán hat gól jellemző adat… Mindezek mellett megjegyzendő, hogy ez a felnőtt másodosztályú találkozó sokkal jobb játékvezetést érdemelt volna, mindkét oldal szenvedője volt a téves ítéleteknek. Egy biztos: sok szempontból tanulságos összecsapás volt, amelyből az első, indulatos érzelmeket kiváltó időszaka után sokat lehet tanulni!

Komáromi VSE–DVSC SCHAEFFLER U19 25–21 (12–15)
Tatabánya, 60 néző: V: Csuka P., Kocsis O.

KOMÁROM: Vajk E. – Orbán A. 1, Ogonovszky E. 3, Karalyos O., Ács B. 2, Bízik B. 2, Gengeliczky L. 1. Csere: Kubina M. (kapus), Gál D. 2, Temes B. 5 (3), Világos D. 2, Gerencsér F., Simsik C. 4, Szabó-Kovacsicz M. 3. Edző: Neukum Tamás.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 1, Kelemen D., Csernyánszki L. 7, Kostyó P., Nagy N. 8 (3), Makó Z. 1. Csere: Reszegi E. (kapus), Fodor V., Helm B. 1, Bacenkova D. 1, Bákonyi L. 1, Rácz P. 1. Edző: Kudor Kitti

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/3 ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: A védekezésünk ma nem volt igazán feszes, bár a 25 kapott góllal nem lehetünk elégedetlenek.
Támadásban a második félidő közepén nagyon megálltunk, sok technikai hibát követtünk el. Amikor pedig eljutottunk a kapuig fontos pillanatokban hibáztunk a kapussal szemben, amit a rutinos ellenfelünk egyből ki is használt.

Kiemelt partnereink