Végig uraltuk a mérkőzést!

Meggyőző játékkal rukkoltak elő akadémistáink, akik ezúttal Köstner Vilmos vezetésével hétgólos győzelmet arattak a Tempo KSE ellen, végig uralva a találkozót.

Nem jó előjel, ha a legénység a tengeren kapitánya nélkül marad. Akadémistáinkat a Tempo KSE elleni, nagyon fontos mérkőzésen nem Kudor Kitti (aki a felnőttek másodedzője, így elutazott Norvégiába), hanem egy nagyon is rutinos, ámde fiatalos edzőpáros, a debreceni női kézilabdázás egy legmeghatározóbb személyisége, Köstner Vilmos, illetve a szintén jelentős tapasztalattal bíró szakmai igazgatónk, Papp György irányította. Nem maradtak tehát magukra akadémistáink, sőt!

Lesték is a lányok Vili bá’ szavait, olykor pedig Gyuri bá’ mondott nekik egy-két jó szót. Kiváló kezdés lett ennek az eredménye, Panyi Anna indította el a gólgyártást, a hetedik percben pedig meglőtte második találatát is, ekkor már 5-1 volt a javunkra. Torda Vanessa lehúzta a rolót, nem csoda, hogy kétszer is meggondolták az ellenfél támadói, hogy lőnek-e egyáltalán kapura. Kostyó Panni vérét is adta a győzelemért, történt, hogy összefejelt az ellenfél beállójával, ugyan mindkét játékost ápolni kellett, ám mindketten visszatértek a pályára! Színesen játszottak a mieink, de a legbiztosabb pont Panyi Anna volt, aki igazi vezérként játszott, mind támadásban, mind védekezésben (támadásban tíz góllal zárt)! Rácz Panna góljával először vezettünk tíz góllal, és bár nem sikerült jól a félidő hajrája, nyolc gól maradt a fórunk egy félidőnyi játék után.

Jól kezdődött a második játékrész is, Kostyó Panni góllal jelezte, hogy köszöni, nagyon is rendben van, újra tíz közte! Érezhetően nem tudott mit kezdeni ellenfelünk az agresszív védekezésünkkel, illetve a kapuban továbbra is parádézó Torda Vanessával! Ha már Vanessa, kapusunk ugyanezt a receptet mondta el a mérkőzés beharangozó videójában, kiváló jósnak bizonyult. A védekezés nagyon kompakt volt, talán egyedül a beálló körüli védekezésbe csúsztak hibák. Szerencsére többen hozzá tudtak tenni a csapat jó teljesítményéhez, Fodor Veronika okosan szerzett labdát, majd lőtt ziccerből a hálóba, ezzel már tucatnyi a különbség! Az utolsó percek ebben a félidőben sem sikerültek túl jól, végül hét gólra olvadt a tetemes előny.

Jó volt látni a lányok felszabadult, okos játékát és a harci szellemet ezen a mérkőzésen! Szép győzelem volt ez, a mérkőzést kiválóan menedzselte a Köstner Vilmos-Papp György páros, arról nem beszélve, hogy két ilyen szaktekintélytől is sokat lehet tanulni!

DVSC SCHAEFFLER U19–Tempo KSE 32–25 (19–11)
Debrecen, 120 néző: V: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 1, Kelemen D. 1, Kostyóü P. 2, Panyi A. 10, Makó Z. 2. Csere: Reszegi E., Lakatos R. (kapus), Kiss M. 2, Helm B. 1, Nagy N. 1, Bacenkova D. 2, Rácz P. 1, Bákonyi L. 2, Fodor V. 1. Edző: Köstner Vilmos

TEMPO: Orbán L. – Csáki L. 2, Nagy L. 1 (1), Blazsek A. 8, Hegedűs D. 4 (2), Zente E., Orell B.  Csere: Benus T. (kapus), Ádám G. 2, Béres E. 2, Kóka M. 3, Vereszky D. 2. Edző: Nádasdi Máté László

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: -/-, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Ötvenöt percig megoldottunk minden olyan taktikai elképzelést, amelyre készültünk egész héten, ehhez gratulálok a csapatnak! Azt gondolom, hogy a sok jó egyéni teljesítmény mellett kiemelendő a kapusteljesítmény, illetve a védekezés. További sok sikert kívánok a csapatnak edzőjükkel, Kudor Kittivel!

Kiemelt partnereink