Végig koncentráltan

A játék minden elemében felülmúltuk a Hajdúböszörmény csapatát az NB II-ben, ennek köszönhetően negyven gólos győzelmet arattak akadémistáink.

Fontos győzelmen vannak túl a mieink az NB II-ben, az elmúlt fordulóban a Mátészalka csapatát sikerült idegenben legyőzni egy nehéz mérkőzésen. Ezúttal egy jóval könnyebb feladat várt akadémistáinkra, igaz a Hajdúböszörmény hazai pályán megszorongatta előző ellenfelünket. Az első perctől kezdve koncentráltan játszottak a mieink, 2-2-ig tartotta a lépést a fehér mezben játszó másik Hajdú-Bihar megyei csapat. Gyakorlatilag az első támadásokat kivéve teljes mértékben levédekeztük a böszörményi támadásokat, Torda Vanessa stabil teljesítményt nyújtott, Csernyánszki Lili pedig a tőle megszokott lendülettel vetette magát a küzdelembe. A szélsőink jól, hatékonyan indultak, Makó Zoé és Ináncsi Fruzsi pedig választékosan és jól lőttek, már negyed óra játék után tíz volt közte. Egyre csak nyílt az olló a két együttes között, és akik a pályára érkeztek debreceni oldalon, folytatni tudták a lendületes játékot. Hiába próbált meg mindent az ellenfél edzője, két alkalommal is kikérte idejét, a sebességbeli különbség elképesztő volt, ráadásul jó szellemben, harcosan játszottak a mieink, nem volt elveszett labda! Okosa játszottak a mieink, mindig megtalálva a ziccerben lévő társat. Erdődi Helga utolsó percben lőtt góljával kialakult a félidei huszonkét gólos vezetés.

A második játékrészt Lakatos Petra kezdte jól, a védekezés továbbra is rendkívül stabil volt, kiegészülve a kapusteljesítménnyel. A hozzáállásra pedig továbbra sem lehetett egy rossz szót szólni, vetődtek a labdáért akadémistáink, ha kellett. A végig nagyon agilisan kézilabdázó Erdődi Helga a játékrész közepén egy kicsit hosszúnak tűnő indítást megszelídített, majd szemet gyönyörködtető módon pörgetett el a kapus mellett. A védekezést Panyi Anna még szilárdabbá tette, egyszerűen képtelenek voltak jó lövőhelyzetet kialakítani a vendégek. A hajdúböszörményi illetőségű Poczetnyik Dóra és Balogh Rebeka is szép átlövésekkel vétették észre magukat, volt csapatukat szomorítva. Minden benevezett játékos kapott lehetőséget Kudor Kittitől, mindenki tudott vele élni és valamilyen módon hozzátenni a játékhoz. A mérkőzés legvégén Kelemen Dorina duplájával alakult ki a negyven gólos győzelem.

Ilyen arányban is megérdemelten győztek a mieink, ennél azonban javarészt nehezebb feladatokat kell megoldani a szezonban! A dicséret a koncentrált játékért mindenképp jár!

NB II. bajnoki mérkőzés, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–Hajdúböszörményi TE 53–13 (29–7)
DVSC: Torda V. – Rácz P., Silye N. 1, Csernyánszki L. 8 , Török L. 1, Lakatos P. 8, Makó Z. 5. csere: Kovács N. (kapus), Panyi A. 4 (1), Ináncsi F. 4, Erdődi H. 9, Kelemen D. 5, Poczetnyik D. 3, Tóth G. 2, Balogh R. 3.
Kudor Kitti: Végig koncentráltan kézilabdáztunk, ennek köszönhetően nagy arányú győzelmet arattunk. Jól védekeztünk és a kapusteljesítmény is stabil volt, ebből kifolyólag sok könnyű gólt lőttünk, helyzetkihasználásban pedig léptünk előre az elmúlt mérkőzésekhez képest. Mindenki lehetőséget kapott ezen a meccsen, és mindenki hozzá is tudott tenni a játékhoz.

Kiemelt partnereink