Váratlan vereség Orosházán

Szinte végig szoros volt az Orosháza elleni U20-as bajnoki mérkőzés, a győzelmet végül a hazaiak szerezték meg, jókora meglepetést okozva…

Jól sikerült a szezonnyitó U20-asaink számára, hiszen már az első félidő végére jelentős előnyt alakítottak ki és magabiztos győzelmet arattak a Vasas ellen.

Tizenkét játékossal utaztunk Orosházára, a második fordulóra. Jól kezdtük a találkozót, nagyon gyorsan góllal fejeztük be támadásainkat, és néhány orosházi akciót sikerült hatástalanítani. A hatodik percben Szalai Petra labdaszerzés után volt eredményes, ezzel 6-3-ra vezettünk. Tartottuk előnyünket, beállóinkat is jól találtuk meg, Varga Kata és Hermann Zille is többször talált a hálóba. A félidő hajrájára feljavult a nagyon lelkesen és jól kézilabdázó Orosháza és egyenlített is, Tóth Rebeka góljai nagyon kellett a végén, így döntetlennel fordultunk.

Az első kilenc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, hasznosan szállt be Tóth Fruzsina, aki harcosan védekezett és támadásban is eredményes volt. Sajnos a 40. percben rossz fordulatot vett a mérkőzés, átvette a vezetést a Békés megyei együttes, amely ekkor már tényleg elhitte, hogy lehet keresnivalója ezen a meccsen. A végig nagyon aktív Hermann Zille góljaival fordítottunk, sőt Balogh Rebeka hetesével már kettővel is vezettünk. Sajnos nem sikerült meglovagolni ezt a pozitív hullámot, jött két – a második jogossága erősen vitatható – kiállítás és máris két góllal vezettek az orosháziak. Szalai Petra még gyorsan szépített, ám az utolsó debreceni akció nem végződött góllal, így – bár fájó kimondani – de győzött a nagyon motiváltan játszó hazai csapat.

Tizenkét játékossal utaztunk Orosházára, ezúttal ez kevés volt, nagyon fájó vereséget szenvedtek a mieink az U20 I. osztályban. Nagy pofon volt, ebből viszont lehet, sőt kell is tanulni!

U20 I. osztály, 2. forduló:

Zengő Alföld Orosházi KCE–DVSC SCHAEFFLER 28–27 (15–15)

Orosháza, V: Grézló J. Miklós D.

DVSC: Halinda V.  – Szürös K., Szalai P. 5 (1), Hermann Z. 7, Balogh R. 4 (3), Tóth R. 7, Sipos A. Csere: Szabó D. (kapusok), Vincze V., Véniger K. 1, Varga K. 2, Tóth F. 1. Edző: Köstner Vilmos.
Köstner Vilmos: A keret szűkössége miatt behatároltak voltak a cserelehetőségek. Sok dolgot csináltunk ösztönből jól és sokat ösztönből rosszul, sokszor hiányzott a tudatos támadásépítés és helyzetértékesítés.

Kiemelt partnereink