Van miért visszavágni

Két mérkőzésen két győzelem az idei mérlege NB I/B-s együttesünknek, amely ezúttal a Szent István SE csapatát fogadja. Az első fordulóban a fővárosiak nyertek három góllal, van miért visszavágni!

Nem kezdődött jól a szezon a beálló, Kiss Mirtill számára, aki térdsérüléssel bajlódott. Mirtill rehabilitációja után kezdte meg a közös edzéseket a csapattal, végül decemberben lépett először pályára a nem túl jó emlékű Szombathely elleni mérkőzésen.

„Sajnos a szezonkezdet nem úgy sikerült, ahogy terveztem, hiszen nem tudtam pályára lépni, de szurkoltam a lányoknak – mondta el Kiss Mirtill. – Szerencsére a rehabilitációm nem volt nagyon hosszú, de jó érzés volt újra mérkőzést játszani. Néhány mérkőzést már játszottam, a Tempo ellen ment a legjobban, de ez még nem az a forma, amit szeretnék elérni.”

Akadémistáink mérlege kettőből kettő idén, először a Kecskemétet idegenben, majd a Tempo KSE-t hazai pályán sikerült legyőzni. Ezúttal a tabellán egy pozícióval (és öt ponttal) előttünk álló Szent István SE-t fogadjuk Debrecenben. A vendégek keretében találjuk többek között a korábbi válogatott, debreceni nevelésű jobbátlövőt, Soós Viktóriát, edzőjük pedig a hajdúsági illetőségű Nagy Attila. Van miért visszavágni a budapestieknek, hiszen az első fordulóban három góllal győztek hazai pályán.

„Mivel közel van a két csapat a tabellán, ezért pörgős, hajtós meccsre számítok – véli Mirtill. – Mint minden meccsen, ezúttal is a védekezésen lesz a hangsúly. A támadásunk is összeállt, jó formában van a csapat, ráadásul itthon is játszunk, amely plusz löketet is adhat. Nagyon remélem, hogy itthon tartjuk a két pontot!”

A DVSC SCHAEFFLER U19–Szent István SE NB I/B-s mérkőzést 2023. január 26-án, 15:30-as kezdettel rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, akadémistáink találkozója után, 18 órakor pályára lép a DVSC SCHAEFFLER NB I-es együttese is, amely a Békéscsabát fogadja. A mérkőzésre érvényesek az NB I-es találkozóra szóló belépők és bérletek, aki csak az NB I/B-s mérkőzésre szeretne jegyet vásárolni, az 500 forintért válthat külön belépőt a helyszínen. Kapunyitás 15 órakor, a nézők a Kassai út, Baksay Sándor utca felőli főbejáraton léphetnek be a csarnokba.

Kiemelt partnereink