Válogatott kitekintő

Három korosztályban, összesen hat akadémistánk kapott válogatott behívót, öten közülük pályára is léptek felkészülési mérkőzéseken.

Április másodikán, Győrben találkozott a junior válogatott, Szilágyi Zoltán vezetésével. Az összetartás után Spanyolországba repült a csapat, ahol a házigazdákkal kétszer mérkőztek meg Camargoban. Az első találkozón 34–23-as győzelmet arattak a mieink, a második találkozó 24–24-es döntetlennel végződött. Mindkét junior válogatott játékosunk pályára lépett mindkét találkozón, Csernyásznki Liliána összesen hét, Makó Zoé egy gólt szerzett.

Az ifjúsági válogatott a NEKA-n találkozott, majd edzett három napig. Az összetartáson két akadémistánk, Bristyán Dorina és Bengi Lili vett rész, mindketten először kaptak meghívást az ifjúsági válogatottba. Az edzőtábor utáni, Dánia elleni dupla felkészülési mérkőzésre Bristyán Dorina utazott a mieink részéről, mindkét meccsen játszott is, három gólt lőtt, azaz megszerezte első találatait címeres mezben. Az első meccset az északiak nyerték meg 31–26-ra, a másodikon 26–26-os döntetlen született.

A serdülő válogatottba is két debreceni akadémista kapott ezúttal meghívást, hárman kisebb sérülés miatt nem csatlakozhattak a nemzeti együtteshez. A Nemzeti Kézilabda Akadémia adott otthont az összetartásnak, majd Szlovénia korosztályos válogatottjával mérkőztek meg a mieink. Litschauer Nikol megszerezte első találatát a válogatottban, Oláh Lotti – aki szintén most debütált – sajnos az első találkozón térdsérülést szenvedett, ezúton is jobbulást kívánunk az ifjú játékosnak!

Kiemelt partnereink