Válogatott hetes

Hét debreceni akadémista csatlakozott ezúttal a korosztályos magyar válogatottakhoz: Csernyánszki Liliána és Lakatos Réka a junior, Balog Réka, Litschauer Nikol, Keller Petra, Szinay Sarolta és Zákányi Janka a serdülő csapat tagja.

A Szilágyi Zoltán vezette junior válogatott március utolsó napján, 31-én a NEKA-n találkozott. A csapat utolsó utánpótlás világversenyére készül, a június második felében, Észak-Macedóniában megrendezendő világbajnokságra. Két debreceni, Csernyánszki Liliána és Lakatos Réka kapott meghívót az összetartásra, amely alatt két mérkőzést játszanak a magyarok, 4-én, csütörtökön 17:30-kor Románia, majd 6-án, szombaton Spanyolország lesz az ellenfél.

Az ifjúsági válogatott három mérkőzést játszik a héten, a Négy Nemzet Torna keretében, csütörtöktől szombatig sorrendben: Spanyolország, Norvégia és Szlovákia ellen. Egy játékosunk kapott meghívót, ám Ratalics Luca betegsége miatt ezúttal nem tudott csatlakozni az együtteshez.

A serdülő válogatott Kun Attila és Márián Blanka vezetésével Siófokon készül a nyári nyílt Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne Göteborg lesz. A DVSC Kézilabda Akadémia öt játékosa, Balog Réka, Litschauer Nikol, Keller Petra, Szinay Sarolta és Zákányi Janka is tagja a nemzeti együttesnek. A serdülők is hazai pályán szerepelnek egy négycsapatos tornán, csütörtökön Lengyelország, pénteken Horvátország, szombaton pedig Románia korosztályos válogatottja lesz az ellenfél.

Kiemelt partnereink