Új kalandra készülnek

Új kaland előtt áll a DVSC Kézilabda Akadémia legfiatalabb, U15-ös együttese, amely szinte teljesen átalakult az előző idényhez képest. A lányok Márián Blanka edző vezetésével Hajdúnánáson edzőtáboroznak ezen a héten.

Augusztus 8-án, reggel indult Hajdúnánásra az U15-ös együttes. Kellő izgatottsággal szálltak fel a buszra a lányok, hiszen ez a csapat teljesen új, a játékosok zöme most csatalakozott a DVSC Kézilabda Akadémiához. Az edzőtáborban résztvevők között három „régi” arcot fedezhettünk fel, a kapus, Márkus Melinda az egész tavalyi szezont az U15-ös együttesünkkel töltötte, míg Balog Réka és Litschauer Nikol az előző idény közepén, januárban csatlakozott Márián Blanka együtteséhez. Összesen huszonkét játékos indult el Hajdúnánásra, ahol egy ötnapos edzőtáborba csöppennek, napi két edzéssel, csapatprogramokkal megfűszerezve. 

A 2008-2009-es születésű lányokból álló keret az U15 I. osztályában szerepel az előttünk álló szezonban, ahol tornarendszerben, egy-egy helyszínen két-két mérkőzést játszanak a lányok. A 2022/2023-as bajnokság sorsolása még nem készült el, a tavalyi szezonban a 2007-2008-as születésű lányokból álló csapat az ötödik helyet szerezte meg a tizennyolc csapatos mezőnyben.

A keret szinte teljes mértékben kicserélődött, az előző szezonban már folyamatosan zajlott a játékosok kiválasztása. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskolából összesen tizenhárom játékos került akadémiánkra, ők tavaly az U14-es bajnokságban szerepeltek. Rajtuk kívül érkeztek lányok az Észak-Keleti és Dél-Keleti régióból is, korábban kiválasztó napokon is megmutatva játéktudásukat.

Kiemelt partnereink