U16-os nyílt Eb: Hibátlan csoportkör

Mind a négy csoportmérkőzését megnyerte a Kun Attila vezette magyar serdülő válogatott a svédországi U16-os nyílt Eb-n. Folytatás szerdán a középdöntőben!

Fotó: NEKA/archív

Július 1-én, hétfőn kezdte meg szereplését az U16-os nyílt Eb-n a magyar serdülő válogatott Kun Attila és Márián Blanka vezetésével. A csapat előző nap utazott ki Göteborgba, a rekkenő hőségből az esős, hűvös időbe. A Partille Cup, nagyszabású nemzetközi torna keretében megrendezett Eb-re 20 válogatott nevezett, négy csoportba osztották be a résztvevőket. A csoportmérkőzések és a középdöntő találkozók kétszer 20 percesek, a playoff meccsek már kétszer 25 percesek lesznek.

Az első csoportmérkőzés elején még kissé érezhető volt az izgatottság a lányokon, az első perceket követően azonban átvették az irányítást a magyarok és már a félidőre hatgólos előnyt építettek ki. A második játékrészben még tovább növelte a tempót Kun Attila együttese, a végén pedig tíz góllal győzték le a cseheket. A nap másik találkozóján Spanyolország ellen léptek pályára a magyarok. A spanyolok nyitott védekezéséhez sikerült adaptálódni és a szünetre már ötgólos vezetéssel vonulni. A meccs második felében többször is próbálta faragni a spanyol csapat a hátrányát, ám végül azt csak egy góllal sikerült csökkenteni, 22-18-as magyar győzelem a vége. A második nap reggeli találkozóján Románia várt a mieinkre. Ezen a mérkőzésen sem találtak legyőzőre Keller Petráék, akik az első félidőben jól játszva hárommal vezettek, ám a második játékrész elején átvették a vezetést a románok. A folytatásban tudott fordítani a magyar csapat és végül négy gólos sikert arattak, amellyel bebiztosították helyüket a középdöntőben. Az utolsó csoporttalálkozón Ciprus sem jelentett akadályt a magyar válogatottnak, végig magabiztosan játszva könnyedén győzték le a szigetországiakat.

A DVSC Kézilabda Akadémia mind a négy játékosa hozzájárult a csoportgyőzelemhez, mind védekezésben, mind támadásban. A gólszerzésben is szorgoskodnak a lányok, Keller Petra tizennégy, Litschauer Nikol kilenc, Zákányi Janka és Szinay Sarolta pedig hét-hét alkalommal volt eredményes.

Július 3-án, szerdán a középdöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, Svédország és Franciaország ellen. A két mérkőzésidőpont 13:30 és 19:30, az ellenfelek sorrendje még nem ismert.

A torna valamennyi mérkőzését ingyenes regisztrációt követően az EHF TV-n lehet élőben nézni az alábbi linken:
https://ehftv.com/home

Női nyílt U16-os Európa-bajnokság, Svédország

Csoportmérkőzések:

MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 24–14 (10–4)

MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Kozma L. 3, Tőkés L. 1, Szigeti B. 1, Szőri Zs. 4, Keller P. 4, Zákányi J. 2, Szinay S., Somogyi L. 1, Takács M. 4, Bozsodi E. 1, Litschauer N. 2, Katona L. 1, Szécsi Sz., Kányai V. Edző: Kun Attila.

SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 18–22 (8–13)

MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Kozma L. 1, Tőkés L. 1, Szigeti B. 2, Szőri Zs., Keller P. 6, Zákányi J. 2, Szinay S. 1, Somogyi L., Takács M. 2, Flaskár E., Bozsodi E. 1, Litschauer N. 3, Katona L. 3, Kányai V. Edző: Kun Attila.

ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 17–21 (8–11)

MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Kozma L. 1, Tőkés L., Szigeti B., Keller P. 2, Zákányi J. 3, Szinay S. 2, Somogyi L., Takács M. 5, Flaskár E., Bozsodi E., Litschauer N. 4, Katona L. 3, Szécsi Sz. 1, Kányai V. Edző: Kun Attila.

MAGYARORSZÁG–CIPRUS 31–8 (14–4)

MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Kozma L. 4, Tőkés L. 1, Szigeti B. 2, Szőri Zs. 4, Keller P. 2, Zákányi J., Szinay S. 4, Somogyi L. 5, Takács M., Flaskár E. 2, Bozsodi E., Katona L. 4, Szécsi Sz. 1, Kányai V. 2. Edző: Kun Attila.

Kiemelt partnereink