Tucatnyi különbség

Tizenkét góllal győzte le az MTK együttesét Győrvári Viktor csapata az U19 I. osztályban.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendég MTK, két és fél perc utám 3-1-re vezettek a fehérmezesek. A nyolcadik percben egyenlítettünk Véniger Kata révén, majd a beálló poszton jól megjátszható Sőlösi Erika góljai után már 9-6 volt a mieink javára. Demjén Laura mutatott be néhány védést, ebben az időszakban már átvették az irányítást akadémistáink. Véniger Kata duplázott, majd Szalai Petra nyomta meg a hajrát, háromszor is betalált, így hétgólos előnnyel fordulhattunk.

Tudtuk növelni már a játékrész elején az előnyt, Bristyán Dorina átlövése után vezettünk először tíz góllal. Ratalics Luca aktivizálta magát, szélről és hétméteresből is betalált, a különbség nagyjából a 10-12 gól között mozgott. A csereként beálló Kovács Noémi is több védéssel vetette észre magát, nem sok hiányzott a lőtt gólhoz sem. A hajrában felszabadultan kézilabdáztak a lányok, akik végül 12 góllal győzték le az MTK-t, amelynek egyik legeredményesebb játékosa az előző szezonban még debreceni akadémistaként szereplő Koczka Lili volt öt találattal.

Ezzel a győzelemmel továbbra is száz százalékosak akadémistáink az U19 I. osztályban.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest 35–23 (18–11)

DVSC: Demjén L.  – Ratalics L. 6 (1), Szalai P. 5, Hermann Z. 1, Sőlösi E. 7, Brsityán D. 3 (1), Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Véniger K. 3, Ferenczi L. 3, Tóth R. 1, Kiss Cs. 1, Csamangó L. 3, Baranyi D. 1, Fodor V. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Dicsérendő, hogy a lányok a tegnapi, Szeged elleni NB I/B-s mérkőzés után is képesek voltak, ha nem is kimagasló, de koncentrált teljesítményre, a játék bizonyos elemeiben jók is voltak.

Kiemelt partnereink