Török Lilly bemutatkozott

A fiatal beálló a Dunaújvárosi KKA elleni, kilencgólos győzelmet hozó mérkőzésen lépett először pályára a felnőtt első osztályban.

Könnyed győzelmet hozott a DVSC Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia elleni NB I-es találkozója, a Kudor Kitti vezette együttes kilenc góllal győzött. A találkozó 57. percében pedig egyik akadémistánk számára alighanem felejhetetlen pillanat érkezett el: ekkor mutatkozott be az első osztályban a 18. életévében lévő Török Lilly, a DVSC korábbi kiváló átlövőjének, Csapó Erikának lánya. A jelenlegi keretből Tóvizi Petra, Bordás Réka és Sápi Gréta után ő a negyedik debreceni nevelésű beálló, aki játszott már tétmérkőzésen az első osztályban. Az idei szezonban ő a hatodik akadémista (kronológiai sorrendnben: Sápi Gréta, Panyi Anna, Csernyánszki Liliána, Sápi Boglárka és Torda Vanessa), aki átesett a tűzkerersztségen az első osztályban.

„A meccs előtt izgultam egy kicsit, de amikor pályára kerültem, már nyugodt voltam – pillantott vissza Lilly. – Kudor Kitti biztatott, majd szólt néhány jó szót, ez is közrejátszott abban, hogy a pályán már nem izgultam. Nagyon örülök a játéklehetőségnek, sok erőt adhat ez a továbbiakban!”

Kiemelt partnereink