Tornagyőztes utánpótlás válogatottak

A magyar ifjúsági válogatott Csernyánszki Liliánával a soraiban nyerte meg a Kárpát-kupát, a serdülő válogatott – melynek File Csenge is tagja – a Négy Nemzet Tornáján diadalmaskodott.

Az ifjúsági válogatott szegedi összetartást követően a romániai Valceaba utazott, a Kárpát-kupa helyszínére. Pénteken Csehország volt az ellenfél, könnyed, 36–26-os győzelemmel kezdték a mieink a tornát, a folytatásban sem okozott gondot Norvégia (32–20), majd a házigazda Románia korosztályos válogatottja sem (29–19). A DVSC Kézilabda Akadémia fiatalja, Csernyánszki Liliána mindhárom mérkőzésen pályára lépett és hat találatot ért el.

A serdülők hazai pályán vettek rész felkészülési tornán, Siófok volt a házigazdája a Négy Nemzet Tornának. Ebben a korosztályban is szerepelt Románia az ellenfelek között, 35–26-os győzelemmel abszolválták az első találkozójukat a mieink. A legnehezebb mérkőzés egyértelműen a lengyelek elleni volt, a félidőben még vezettek a vendégek egy góllal ám a magyar válogatott fordított és végül 28–21-re győzött. A zárófordulóban Ausztria ellen nagyon könnyedén nyertek a mieink (37–22), akik így tornagyőzelemmel zártak. Akadémiánkat a szélső, File Csenge képviselte, mindhárom mérkőzésen pályára lépve, öt gólt szerezve.

Kiemelt partnereink