Tizes a végére

Nagyszerűen kézilabdázott a második félidőben, tíz góllal nyert Pécsen az NB I/B-ben Kudor Kitti együttese.

A fél országot átutazták szinte akadémistánik, akik egy majd hatórás utazás után megérkeztek Pécsre, a sok nagy kosárlabda mérkőzés helyszínéül szolgáló Lauber Dezső Sportcsarnokba.

Az illusztris helyszín kezdetben a mieinket doppingolta, gyorsan szereztünk két gólt, majd Nagy Nóra heteseivel növeltük az előnyt. Makó Zoé értékesített ziccerei után már négy gólos volt az előny, nagy tempóben kezdtek akadémistáink. A kezdetben akadozó pécsi támadójáték feljavult, a 20. perc környékén már egy volt csupán a különbség, ám egyenlíteni nem tudtak a vendéglátók. Nagy Nóra lövései ellen nem volt ellenszere a Pécsnek, de Csernyánszki Lili és Kelemen Dorina is fontos gólokat lőtt, így háromgólos vezetéssel fordulhattunk.

A második játékrész egészen parádésan indult! Érezhetően felkeményedett a védekezésünk, Reszegi Eszter pedig szép védéseket mutatott be, elől pedig Csernyánszki Liliána és Helm Boglárka vették át a vezérszerepet. Utóbbi szép góljával már kilenc góllal vezettünk, majd négy perccel később Nagy Nóra lövése után már tíz volt közte. Érezhetően nem tudott mit kezdeni a pécsi együttes akadémistáink védekezésével, amelyből aztán gyors ellenakciókat is vezettek, Kelemen Dorina találatával már tucatnyi volt a különbség! Igazi örömjáték volt a végén, Reszegi Eszter kiváló teljesítménnyel zárt, de Lakatos Rékának is több védése akadt – egy ízben egész parádés módon, visszafutás közben lábbal hárított! –,  a hab a tortán pedig Koczka Lili gólja volt az utolsó másodpercekben, amely a tízgólos győzelmet jelentette a mieink számára!

Szép győzelem volt, igazi csapatmunka, melyből sokan nagyon jó teljesítménnyel vették ki részüket!

NB I/B. bajnoki mérkőzés, 25. forduló:
PEAC–DVSC SCHAEFFLER U19 22–32 (13–16)
Pécs, 80 néző: V: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

PEAC: Radochay B. – Pusztai-Hosszú B. 1, Varga-Kós P. 2, Pál E. 3, Takács V., Borbély L. 3 (1), Gál-Hámori R. 1, Csere: Németh O., Bocskor A. (kapus), Kanyó V. 6 (5), Leitner D. 1, Pocsai E. 2, Kovács V. 1, Őz E. 2, Acsai S. Edző: Papp László.

DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 2, Kelemen D. 4, Csernyánszki L. 5 (1), Kostyó P. 2, Helm B. 5, Makó Z. 4. Csere: Lakatos R. (kapus), Fodor V., Nagy N. 8 (2), Bacenkova D., Szabó F. 1, Koczka L. 1, Ferenczi L. Edző: Kudor Kitti

Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: A hosszú utazás ellenére jól kezdtük a mérkőzést, hamar felépítettünk egy három-négygólos előnyt, amit az első félidőben tartani is tudtunk. Ebben az első játékrézben a visszarendeződésünkkel akadtak problémák, de a felállt fal elleni védekezésünk már ekkor is kellően agresszív volt. A második félidőben még egy szintet tudtunk emelni a védekezésünkön és 23 perc alatt összesen három gólt kaptunk, támadásban pedig sok könnyű gólt szereztünk! Nagyon örülök, hogy a Pécs otthonában ilyen arányú győzelmet arattunk, hiszen ezt nem sok csapat mondhatja el magáról. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, és ezt mindenki meg is hálálta!

Kiemelt partnereink