Tisztes helytállás bemutatkozásképp

Jó teljesítménnyel debütált, ám háromgólos vereséget szenvedett a jó erőkből álló, korábbi válogatott játékosokat felvonultató Szent István SE ellen az NB I/B-ben Kudor Kitti együttese.

Erre készültünk egész nyáron! Ezért harcoltunk az elmúlt szezonban! Most végre elérkezett: debütált Kudor Kitti együttese az NB I/B-ben. Az első fordulóban a tavalyi szezonban felsőházban végző, de sokat erősödő, példának okáért a korábbi válogatott szélső, Bódi Bernadett-tel, vagy a korábbi BL győztes, Eb bronzérmes, debreceni nevelésű Soós Viktóriával erősödő Szent Istvánt sodorta elénk a sorsolás szeszélye.

Jól kezdtük a találkozó, egyáltalán nem látszott megilletődöttség a lányokon, az első találat rögtön egy szemfüles gól volt, amelyet Bákonyi Lara szerzett, Panyi Anna passzából. Tíz perc után 4-4 volt az állás, főleg Csernyánszki Lili tudott nehézséget okozni a hazai védőknek, ám ekkor megléptek a vendéglátók, a 24. percben már hét volt közte. Fodor Veronika góllal és kiharcolt hétméteressel szállt be, a hátrányból faragva. Panyi Anna üres kapus góljával ötre zárkóztunk, ám az utolsó másfél perc nem sikerült jól, két találatot szerzett a SZISE, így hétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején állandósulni látszott a hét-nyolc gólos hazai vezetés, Panyi Anna átlövéseivel tartottuk magunkat. Ügyes megoldásokkal szállt be Szabó Flóra is, Cseri pedig jól cselezte meg a vendéglátókat, így szépen lassan csökkenni kezdett a különbség. A kapuban Reszegi Eszter teljesítménye is sokat javult, ziccerek mellett átlövéseket is fogott, ebben a periódusban gyakorlatilag csak a nagyon rutinos Soós Viktória révén volt eredményes a Szent István. Szépen jöttünk fel, köszönhetően kemény védekezésünknek, majd abból megvalósított gyors ellentámadásoknak. A végeredményt Kostyó Panni állította be, háromnál állt meg a különbség végül.

Mindenképp dicséret illeti a lányokat a második félidei játékért és az egész mérkőzésen mutatott hozzáállásért! Ugyan ponttal, vagy pontokkal nem, de nagyon hasznos tapasztalattal gazdagodtunk ezen az estén!

Szent István SE–DVSC SCHAEFFLER U19 31–28 (17–10)
Tököl, 80 néző: V: Benya-Hantos D., Kovács K.

SZENT ISTVÁN: Rutka-Györffy – Bódi 6 (2), Ferenczy P. 6, Takács E. 1, Zsákovics 3, Márczy 1 (1), Győrffy 3. Csere: Halápi (kapus), Aron 2, Soós 6, Horváth A. 1 (1), Sörös 1, Landi 1, Sziráki, Francsics. Edző: Nagy Attila
DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 1, Silye N. 5 (1), Csernyánszki L. 6, Kostyó P. 1, Panyi A. 5, Bákonyi L. 1. Csere: Lakatos R. (kapus), Kelemen D. 1, Fodor V. 2, Bacenkova D., Nagy N. 1, Makó Z. 2, Szabó F. 3. Edző: Kudor Kitti
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Tízperces periódust leszámítva jó játékkal mutatkoztunk be az NB I/B-ben. A második félidőben  felszabadultan kézilabdáztunk és felkeményedett védekezésünknek köszönhetően több könnyű gólt szereztünk. Örülök, hogy jól helytálltunk a rutinos játékosokkal felálló Szent István ellen.

Kiemelt partnereink