Tapasztalatszerzés címeres mezben

Három szoros vereséget szenvedett a három debrecenivel felálló serdülő válogatott, akadémista beállónk, Török Lilly pedig a junior válogatott tagjaként lépett pályára két felkészülési mérkőzésen.

Összetartáson vett részt a junior válogatott is, ahová akadémiánk beállóját, Török Lillyt is meghívták. Szerdán nem kisebb feladat várt juniorjainkra, mint a hamarosan kezdődő felnőtt világbajnokságon résztvevő Japán válogatott, amely ellen az első félidőben szépen helytálltak a mieink, fél óra után csupán 17-14-re vezettek az ázsiaiak. A második játékrészben már kijött a két korosztály közötti különbség, a japánok végül 34-21-es győzelmet arattak. Szombaton újabb találkozó várt a mieinkre, a dán junior válogatott ellen. Ezen a mérkőzésen végig domináltak a magyarok, hétgólos félidei vezetés után végül öt góllal múlták felül a skandinávokat. A DVSC Kézilabda Akadémia beállója, Török Lilly mindkét mérkőzésen pályára lépett címeres mezben, csakúgy, mint Debrecenben nevelkedett poszttársa, Sápi Gréta. A felnőtt kerethez tartozó Vámos Míra négy gólt szerzett a két mérkőzésen.

Első nemzetközi megmérettetésére készült a magyar leány serdülő válogatott, amely az elmúlt időszakban már több alkalommal is edzőtáborozott, ezúttal azonban már egy négycsapatos tornán vett részt. November 24-én keltek útra a lányok, másnap pedig már egy végig kiélezett, szoros mérkőzést játszottak Portugália korosztályos csapata ellen, végül 26-25-ös vereség lett a vége. Másnap következett a lengyel válogatott helyett beugró Zaragoza ifjúsági együttese, a fizikális fölényben lévő spanyolok 28-26-ra nyerték meg ezt a találkozót. A harmadik találkozón a házigazda spanyol serdülő válogatott ellen léptek pályára a mieink, egy gólszegény találkozón négygólos vereséget (24-20) szenvedve. Mindhárom debreceni pályára lépett a három találkozón, Fábián Alina egy, Solymosi Zsófi két, míg Véniger Kata három találatot szerzett. 

Kiemelt partnereink