Tanulságos vereség

Nagyot küzdött a második félidőben az ifjúsági másodosztályban szereplő együttesünk, amely végül háromgólos vereséget szenvedett a Szeghalom ellen.

Győzelemmel kezdte szereplését a Győrvári Viktor vezette ifjúsági másodosztályban szereplő, serdülők alkotta együttes. Ezúttal egy nehezebb falat, a Szeghalom várt a mieinkre. Repülőrajtot kezdtek a csapatok, a hatodik percben 6-4 volt az állás, Fele Patrícia és Ratalics Luca kezdték jól a találkozót. A kezdeti lendület kissé alábbhagyott, a vendégek azonban sorra szerezték a találatokat, így a félidő derekán át is vették a vezetést. A huszadik perctől pedig csináltak egy hat nullás sorozatot, nyolc gólra növelve az előnyüket. A hajrá jól sikerült, öt gólra zárkóztak akadémistáink. A második játékrész jól folytatódott, Bristyán Dorina magabiztosan értékesítette ziccereit és a hétmétereseket is, Solymosi Zsófi pedig ügyes átlövésekkel vétette észre magát. Ezen a szinten jó színvonalú találkozó volt, nagy irammal, amelyben nem a védekezések domináltak. A mieink többször indítottak nagy hajrát, Véniger Kata vezetésével, végül egy gólnál közelebb nem sikerült kerülni. Az utolsó másodpercekben lőtt vendéggóllal végül két góllal nyert a Szeghalom.

Serdülőink sokat tanulhatnak ebből a találkozóból, amelyen egy erős ifjúsági együttes ellen léptek pályára és nem vallottak szégyent, sőt! Fiataljaink számára sok hasonló színvonalú mérkőzésre van szükség, és egy kis rutinnal remélhetőleg a következő alkalmak esetében már a mieink javára billen a mérleg nyelve!

Ifjúsági II. osztály bajnoki mérkőzés, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER II.–Szeghalmi NKC 35–37 (18–23)

DVSC: Csekenyák A. – Ratalics L. 2, Solymosi Zs. 5, Hermann Z., Ferenczi L. 2, Fele P. 6, Bristyán D. 8 (4). csere: Bengi L. (kapus), Tóth R. 2 (1), Fekete B. 1, File Cs. 2, Véniger K. 5 (1), Gáspár A. 1, Eszenyi G. 1, Nánási L.

Győrvári Viktor: Mi futottunk mindig az eredmény után, de igazából nem a vereség fáj. A második félidőben javult a védekezésünk és a kapusteljesítményünk, támadójátékban is pontosabbak lettünk, sebességben az ellenfél felé nőttünk. Azt gondolom, hogy az ellenfél minőséget képvisel ezen a szinten, szégyent nem vallottunk. Számomra is tanulságos találkozó volt.

Kiemelt partnereink