Tanulságos évzáró

Szokatlan összeállításban volt kénytelen Márián Blanka együttese pályára lépni betegségek miatt az utolsó NB II-es bajnokin, amelyen egy góllal győzött az Eszterházy SC U21.

Az élet írta ezúttal a forgatókönyvet, többen megbetegedtek a mérkőzés előtt, így elég szokatlan összeállításban léptek pályára akadémistáink az NB II idei utolsó fordulójában.

Jobban is kezdett az ellenfél, a mieink eleinte Litschauer Nikol és Lovász Kriszta jóvoltából átlövésekből voltak eredményesek. A védekezésünk nagyon nem állt össze, öt góllal is vezettek az egriek, Kis Réka ügyes megoldásaival zárkóztunk, sőt Kovács Noémi üres kapus góljával egyenlítettünk is. A félidő végjátéka a vendégeknek sikerült jobban, Uj Fanni találatával szépítettünk, ám még egy időn túli hétméteressel háromra növelték előnyüket a lelkesen játszó vendégek.

A folytatásban sikerült zárkózni, Litschauer Nikol vezetésével egyenlítettünk is. Nagyon kellettek ebben az időszakban Halinda Viola védései, majd Lovász Kriszta jó betörései, amelyekkel tartottuk a lépést. A támadójáték jól működött, Kis Réka ziccere után átvettük a vezetést, sőt egy újabb szép átlövés után már hárommal is vezettünk. Sajnos az utolsó percekben többet hibáztunk, így végül egy góllal győztek a vendégek.

Ilyen összeállításban ebben a bajnokságban még nem játszottak a mieink, ez a mérkőzésen éreztette is hatását. Sajnos ezúttal nem sikerült itthon tartani a két pontot, ám ez a mérkőzés egy tanulási folyamat része kell, hogy legyen!

NB II D-csoport, 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U21–Eszterházy SC U21 31–32 (13–16)

DVSC: Kovács N.  – Kis R. 5 (1), Lovász K. 4 (1), Vincze V. 1, Sölősi E. 5, Litschauer N. 10, Tóth P. Csere: Halinda V. (kapus), Krasznai D., Hadas T. 2, Varga R. 1, Uj F. 2. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Ilyen összeállításban nem játszottunk még ebben a bajnokságban, nem volt meg a kellő összeszokottság sem védekezésben sem támadásban. A fiatalok kicsit a kelleténél többet izgultak, az idősebbeken nagyobb volt a teher. A szoros végjátékban az összeszokottabb csapat nyert.

Kiemelt partnereink