Tanulságos első mérkőzés

Nem sikerült győzni az első NB I/B-s mérkőzésen, megérdemelten gyűjtötte be a két pontot a hazai pályán játszó Eszterházy SC.

Új szezon, új remények. Mindenki izgatottan várta az első mérkőzést az NB I/B-ben.

Megadta a módját a szezonkezdetnek a hazai csapat, egyesével mutatták be a játékosokat, akiket utánpótlás kézilabdapalánták kísértek be. Jól kezdtünk, Petruska Dóra lövései találtak utat az egri kapuba, majd Baranyi Dorottya vette át a vezérszerepet, betörései és átlövései is eredményesek voltak. Sajnos a védekezés a kezdeti feszességet követően nem igazán működött, pedig Köstner Vilmos a zárt hatosfalról nyitottra is váltott az első játékrészben. Negyedóra után még kettő volt a különbség, a 25. percben ez már négyre nőtt. Innen még sikerült kettőre zárkózni Kiss Csenge ziccerével, ám a hajrá ismét a vendéglátóké volt. A 29. percben az ellenfél védője két kézzel lökte a levegőben lévő Kelemen Dorinát, aki kapuba is talált, majd a feje igen jól hallható koppanással érkezett a talajra. Szerencsére átlövőnknek nincs komolyabb baja, ám nem tűnt veszélytelennek a szituáció. A hazaiak játékosát, Simon Armillát piros lappal ki is állította a játékvezető.

Ötgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok, ám a második játékrész elején sem sikerült közelebb zárkózni. Főként Baranyi Dorottya és Csamangó Lili akcióit övezte siker, a csereként beálló Szalai Petra is góllal nyitott. A védekezés továbbra sem érte el a megfelelő szintet, szélről pedig sok ziccert hibáztunk. A mérkőzés folyásával egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a találkozón nem terem babér akadémistáink számára. Az utolsó percek inkább a kiállításokról szóltak, nyolc góllal nyert az Eszterházy, amely megérdemelten szerezte meg a két pontot.

Tanulságos első mérkőzés volt, remélhetőleg sikerült következőnek a játék minden elemében javulni.

NB I/B., 1. forduló:

Eszterházy SC–DVSC SCHAEFFLER U19 32–24 (16–11)
Eger, 200 néző: V: Gál L., Ludvig B.

ESZTERHÁZY SC: Pusztai P. – Zákányi B. 1, Zsemberi Z. 4, Zsikó Zs. 8 (3), Simon A., Csáki Zs. 2, Orell B. 3. Csere: Kozma T. (kapus), Tóth G. 2, Bernát D. 4, Kiser P. 2, Babinszky L. 5, Pint L. 1. Edző: Farkas József.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 3, Fodor V. 1, Kelemen D. 1, Petruska D. 3, Baranyi D. 9 (2), Sipos A. Csere: Demjén L. (kapus), Csmangó L. 4, Hermann Z., Véniger K., Balogh R., Tóth R., Szalai P. 2, Varga K. 1. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 8 ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Megérdemelt győzelmet aratott az agresszívan és nagy akarással küzdő Eszterházy SC, amely az első húsz perc után sebességet tudott váltani és ötgólos előnyt harcolt ki az első félidő végére. A második játékrészben nagyobb lett a tempó, javult a támadójátékunk, kivétel a széleken történő helyzetkihasználás, ami a hazai csapatnál majdnem 100 %-os volt. Fejlődni kell mindenképpen a védekezés keménységében, kapusteljesítményben és a szélekről történő helyzetkihasználásban. Voltak jó momentumaink, de ezúttal ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat.

Kiemelt partnereink