Szorossá tettük

Megnehezítettük a Kozármisleny dolgát, ám végül a baranyaiak három góllal bizonyultak jobbnak a Hódosban.

Újfent egy, az élbolyhoz tartozó együttessel találkozott Kudor Kitti együttese az NB I/B-ben. Az ellenfél ezúttal a nyolc mérkőzésen mindössze egyszer veszítő, három döntetlen mellett négy győzelmet begyűjtő Kozármisleny volt.

Gólszegény kezdést láthattak a nézők, az első hat percben mindössze egy vendégtalálat esett. Panyi Anna szerezte a mieink első gólját, majd a szélsők következtek – főleg Makó Zoé ügyeskedett –, ám továbbra is a vendégeknél volt az előny. Panyi Anna átlövésével egyenlítettünk (8-8 23 perc után), ám egyik oldalon sem remekeltek a támadók. Jól védekezett mindkét együttes, a mieink nyitott védekezése (zavaróval elől) hatékony volt, többször is hibára kényszerítette a baranyaiakat. Habár Nagy Nóra góljával egy gólra zárkóztunk, szinte a dudaszó pillanatában eredményesek voltak a vendégek is, így 10-12-vel fordultak a csapatok.

A második félidő elején mintha állandósulni látszott volna a két-három gól különbségként, kialakult egy adok-kapok. Kelemen Dorina betörése után ismét kettő volt a differencia, de valahogy sosem tudtuk megragadni az esélyt ahhoz, hogy még közelebb zárkózzunk. Az egész mérkőzésen nagyon agilisan játszó Makó Zoé szerzett labdát, majd lőtt gólt kilenc perccel a vége előtt (19-21). A szélsőnek nem ez volt az utolsó puskapora, lőtt még két találatot, ám egyszer sem sikerült átbillenni az ellenfél vezetéséből.

Háromgólos kozármislenyi győzelemmel végződött a mérkőzés, a vendégek így a tabella második helyére léptek fel. Ismét sikerült egy sokkal rutinosabb csapat dolgát megnehezíteni, szoros mérkőzést játszani. A következő lépés az ilyen összecsapásokon pontot, pontokat szerezni, amelyhez nagyon közel állnak akadémistáink!

DVSC SCHAEFFLER U19–Kozármisleny 23–26 (10–12)
Debrecen, 60 néző: V: Dulai, Pisák

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 2, Kelemen D. 1, Panyi A. 5, Kostyó P., Bacenkova D. 3, Makó Z. 7. Csere: Reszegi E. (kapus), Helm B. 1, Fodor V., Balogh R., Nagy N. 4 (2), Bákonyi L., Edző: Kudor Kitti

KOZÁRMISLENY: Pusztai P. – Grénus G. 2, Amrein-Szemmelrock D. 6, Bréda L., Tobak L. 2, Polics T. 2, Márkovics R. 2. Csere: Szabó L. (kapus), Halász B. 3, Scheffer Zs. 5 (2), Lengyel L. 1, Kuti B. 2, Szabó P. 1. Edző: Gyulay László.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire megnehezítettük az erős Kozármisleny dolgát! A védekezésünk kellően agresszív volt a mérkőzés nagy részében. Támadásban nem oldottuk jól meg az emberelőnyös szituációkat, ebben mindenképpen fejlődnünk kell a továbbiakban.

Kiemelt partnereink