Szorossá tettük, majd megnyertük

Jó játékkal nyolc góllal vezettünk harminc perc játék után, ám a második félidőben gyorsan lefaragta hátrányát a Szeged. Nagyon izgalmas hajrában, végül egy góllal győztük le ellenfelünket!

Negyedik mérkőzésükre készültek U20-asaink, akik a Szegedet fogadták. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan két győzelemmel és egy vereséggel kezdte a szezont.

Bár az első percekben tartották a lépést a vendégek, Szalai Petra vezérletével megléptek a mieink. Passzívnál Balogh Rebeka lőtt szép gólt a 11. percben, majd Szürös Kinga befutásból szerzett találata után már 11-6-ra vezettünk. Élvezték a lányok a játékot, a padról beszállók is tudtak hozzátenni. Tóth Rebeka hétméteresből állította be a félidei eredményt: 19-11 ide.

Mintha egy teljesen másik mérkőzés lett volna a második játékrész. Az elején még sikerült két gólt szerezni, ám a védekezésünk nagyon fellazult, támadásban pedig 12 (!) percig képtelenek voltunk betalálni. Ebben jelentős szerepet játszott a szegediek friss ifjúsági világbajnoki bronzérmes kapusa, aki ötven százalékon védett… Tóth Rebeka lőtt be egy nagyon fontos hetest a 47. perc végén, ezzel lett 23-22 az állás. Innen pedig már csak egy út volt, foggal-körömmel harcolni a győzelemért. Keller Petra ügyes góljával vettük vissza a vezetést az 58. perc végén, ám a lelkes szegediek egyenlítettek. Az utolsó támadás lehetősége akadémistáinké volt, Baranyi Dorottya pedig eldöntötte a két pont sorsát!

Nagyszerű első félidő után jött egy negyedórás „üzemzavar”, amely időszak alatt lefaragta hátrányát a Szeged. Szerencsére a vezetést nem tudták átvenni, a „moneytime-ban” pedig sikerült a mi javunkra eldönteni az összecsapást!

U20 I. osztály, 4. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 30–29 (19–11)

Debrecen, V: Bíró D., Gadnai A.

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 2, Szalai P. 6, Balogh R. 3, Hermann Z. 3, Baranyi D. 4 (1), Sipos A. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Véniger K. 3, Tóth R. 4, Varga K. 1, Tóth F. 1, Szürös K. 1. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Harminc percnyi pontos, jó játék valószínűleg elhitette velünk, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. Elég volt a második félidő elején tíz-tizenöt percnyi bizonytalanság, amivel az ellenfelet visszahoztuk a mérkőzésbe. A hajrában ismét megmutatta ez a közösség, hogy magas szinten tud egymásért küzdeni!

Kiemelt partnereink