Színvonalas torna, felemás mérleggel

Mindkét utánpótlás együttesünk egy győzelemmel és egy vereséggel áll az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna első játéknapja után.

A DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági és serdülő együttesei augusztus 3-án utaztak Hajdúnánásra, ahol megkezdték az edzőtábort. Kiváló körülmények fogadták a mieinket, az edzések helyszínéül szolgáló csarnok, illetve a Hotel Medián is minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtott. Csütörtökig mindkét korosztály napi két-három edzéssel készült, majd a hét megkoronázásaként pénteken megkezdődtek az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna küzdelmei.

Megyei rangadóval indult a felkészülési torna, a mieink serdülőcsapata a Hajdúnánás ellen mérkőzött meg. Nehezen indultak be a csapatok, az első akciógólra az 5. percig kellett várni, de folytatásból is azt a következtetést lehetett levonni, hogy nem lesz túl sok lőtt gól. A mieink egyre inkább átvették a kezdeményezést, köszönhetően például Fodor Veronika pimasz ejtéseinek, de a csapatmunkát dicséri az a tény, hogy mindössze két mezőnyjátékos maradt gól nélkül. A második félidő közepére kialakult hatgólos előnyből négyet megtartottak, végül magabiztosan győztek Márián Blanka lányai.

serdülő: DVSC Kézilabda Akadémia – Hajdúnánási Sport Klub 23-19 (12-10)

DVSC Kézilabda Akadémia: Kiss B., Kovács N. (kapusok) – Balogh R. 2, Tokaji E. 1, Ferenczi L. 1 (1), Vida V. 1, Hadházi D. 2, Szabó A., Kostyó P., Poczetnyik D. 1 (1), Kaska K. 1 (1), Kelemen D. 1, Fodor V. 6, Véniger K. 1, Fábián A. 2 (1), Fele P. 4 Edző: Márián Blanka

A DVSC-Hajdúnánás párharc az ifjúságiak között is létre jött, rögtön a serdülő mérkőzés után. Jól kezdtek a mieink, szinte állva hagyták ellenfelüket, akik képtelenek voltak túljárni a debreceni védelem eszén. Ha ez mégis megtörtént, akkor a kiválóan védő Torda Vanessa állta útjukat. Az első félidő vége felé volt egy akció, mikor Vani három (!) ziccert védett egymás után, a szép számú nézőközönség ezt nagy tapssal honorálta! A mezőnyben a három Lili, Csernyánszki és Koczka, Török nyújtottak jó teljesítményt. Végül magabiztosan, 12 góllal győzött ifjúsági együttesünk.

ifjúsági: DVSC Kézilabda Akadémia – Hajdúnánás Sport Klub 34-22 (16-7)

DVSC Kézilabda Akadémia: Torda V., Tusz V. (kapusok) – Csernyánszki L. 7 (1), Budai F., Haja D. 3 (1), Török L. 5, Sápi B. 4, Panyi A. 1 (1), Román Zs., Makó Z. 2, Szabó D. 1, Rácz P. 1, Koczka L. 4 (2), Eszenyi B. 1, Sápi G. 4, Barati L. 1 Edző: Győrvári Viktor

A második serdülő összecsapáson a Dabas könnyedén győzte le a Kisvárdát, akiknek ifjúsági csapatuk a Ferencváros ellen nagyot küzdött, és végül háromgólos vereséget szenvedett.

serdülő: Kisvárdai SE – Dabas KC VSE 20-27 (8-16)

ifjúsági: Kisvárdai SE – FTC Rail Cargo – Hungária 28-31 (12-20)

Következett akadémistáink Dabas elleni mérkőzése, amely a tavalyi szezonban is szoros csatát hozott. Nem kezdődött álomszerűen számunkra a mérkőzés, hiába voltak meg a helyzetek, rengetek ziccert hibáztak el a mieink, ezt az ellenfél megbüntette, hamar ötgólos lett a Pest megyeik vezetése. A folytatásban stabilizálódott ez a különbség, a mieinknél Poczetnyik Dóra játszott kiemelkedően, de a második félidőben Kaska Kíra is jól szállt be. Hiába hajráztak nagyot akadémistáink, végül háromgólos vereséget szenvedtek. A visszavágás lehetősége adott az első osztályú bajnokságban!

serdülő: DVSC Kézilabda Akadémia – Dabas KC VSE 28-31 (11-15)

DVSC Kézilabda Akadémia: Kovács N., Potor K. (kapusok) – Kovács N. 2, Balogh R., Tokaji E. 1, Ferenczi L. 2, Vida V. 1 (1), Kostyó P. 2, Poczetnyik D. 6 (1), Kaska K. 4 (1), Eszenyi G. 2, Kelemen D. 1, Fodor V. 3, Véniger K., Fábián A. 2, Fele P. 2 Edző: Márián Blanka

Elérkezett a leginkább várt találkozója, a tavalyi szezonban egyaránt Final Four-ba jutó, DVSC Kézilabda Akadémia és a Ferencváros között az ifjúsági korosztályban. Nagyon jól kezdett a zöld-fehér együttes, hamar jelentős előnyt építettek ki, a mieink pedig sokat hibáztak, főleg a lövéseknél. Fel tudtunk állni a rendkívül erős Fradi ellen, amelynek esélyesként pályázik az ifjúsági bajnoki címre. Torda Vanessa ismét jól védett, Sápi Boglárka és Kozka Lili gólerősen kézilabdáztak, Csernyánszki pedig a második félidőben volt megállíthatatlan. A serdülőkhöz hasonlóan Győrvári Viktor csapata is szorosabbá tudta tenni a végjátékot, a második játékrészben gólerős támadójátékok bemutatva. Az ehhez hasonló színvonalú mérkőzések jól szolgálják a játékosok fejlődését.

ifjúsági: DVSC Kézilabda Akadémia – FTC Rail Cargo Hungária 31-36 (13-22)

DVSC Kézilabda Akadémia: Torda V., Tusz V. (kapusok) – Csernyánszki L. 6 (1), Budai F., Haja D. 2, Török L. 2, Sápi B. 7, Panyi A. 1, Román Zs., Makó Z. 2, Szabó D., Rácz P. 1, Koczka L. 6 (3), Eszenyi B. 2, Sápi G. 2, Barati L. Edző: Győrvári Viktor

A torna első napján még jött egy kettős rangadó a Hajdúnánás és a Kisvárda között, érdekesség, hogy szinte ugyanazt az eredményt hozta a két találkozó, ellenkező kimenetellel.

serdülő: Hajdúnánás SK – Kisvárdai SE 24-21 (12-8)

ifjúsági: Hajdúnánás SK – Kisvárdai SE 20-24 (8-12)

Kiemelt partnereink