Szezonstart a legidősebbeknél

Ifjúsági együttesünk ezen a héten kezdi meg szereplését az NB I/B-ben, illetve az U19 I. osztályban. Győrvári Viktort kérdeztük az előttünk álló szezonról.

Július 12-én kezdte meg a felkészülést Győrvári Viktor vezetésével ifjúsági együttesünk, amely jelentős átalakuláson esett át. A csapatot 2005. január 1. után született játékosok alkothatják, az NB I/B-ben két, az U19 I. osztályban három „túlkorossal”, azaz 2004. január 1. után született kézilabdázóval kiegészülve. Öten új játékosként érkeztek az akadémiára, öten pedig a serdülőcsapatból jöttek fel.

„A legalapvetőbb feladat az volt, hogy ebből az új brigádból kialakítsunk egy csapatot – mondta el Győrvári Viktor, az együttes edzője. – Úgy érzem, hogy azt a munkát, amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítani. Sem védekezésben, sem támadásban nem vagyunk tökéletesek, vannak még javítandó elemek.”

Több felkészülési mérkőzést is játszottak akadémistáink, az már ezeken a találkozókon is látszódott, hogy nagy tempóban kézilabdáznak, ráadásul az eredmények is biztatóak. Sikerült legyőzni az Eszterházy SC Egert, – ellenük egy vereséget is szenvedtek a lányok – a Kispestet, illetve kétszer a Ferencváros U19-t. A kemény felkészülést egyéb programok is színesítették, amelynek célja a korábban említett csapategység kialakítása volt.

„Szerveztünk olyan programot, amelyen minden akadémista kint volt, fontos, hogy mindenki érezze magáénak a DVSC Kézilabda Akadémiát – hangsúlyozta az edző. – Voltunk külön csapatépítő programon is, lényeges, hogy kialakuljanak, illetve erősödjenek az emberi kapcsolatok az együttesen belül.”

Az ifjúságiak két versenysorozatban szerepelnek az idei szezonban. Egyrészt a felnőtt másodosztályban, azaz az NB I/B-ben, másrészt saját korcsoportjukban, az U19 I. osztályban.

„Az NB I/B-ben a legfontosabb cél a bennmaradás – adta ki az ukázt a tréner. – Az U19 I. osztályban az előző évekhez hasonlóan elvárás a négyes döntőbe kerülés. Fontos, hogy a lehető legoptimálisabb terhelést, játéklehetőséget adjuk meg mindenkinek, az adott játékos lehető legnagyobb fejlődésének elérése érdekében.”

Kiemelt partnereink