Szépen csillogó bronz!

Nagyon motiváltan játszott, megszerezte a jól megérdemelt bronzérmet Győrvári Viktor serdülőegyüttese!

A serdülő Final Four bronzmérkőzésén akadémistáink az előző nap a Ferencvárost igencsak megszorongató Érddel csaptak össze. Tegnap Tóth Rebeka ráesett a térdére, így nem játszhatott a mai napon, Nánási Lara került be helyette a keretbe. A „kisdöntő” is nagy csatát ígért, és gólzáporosan indult. Ratalics Luca ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta, változatos módon lőtt, gólra váltotta ziccereit. Beállóink is igyekeztek felzárkózni, Hermann Zille és Fodor Veronika is nagyot küzdöttek a falban, egyikőjükét sem nagyon tudták semlegesíteni az érdi védők. Ferenczi Lili góljával már öttel vezettünk tizenhat perc után, majd Fele Patrícia percei következtek nagy átlövések mellett szép bejátszással is megkínálta Fodor Verát. A félidő utolsó perceiben felzárkózott az Érd, két gól maradt az előnyből fél óra játék után! Az első játékrész hajrájában az egyik érdi támadó passzolásnál tovább lendülő keze Eszenyi Gréta orrán csattant, a szélsőnek fel is nyílt a bőre, erősen vérzett.

Eszenyi Gréta akaraterejét mutatja, hogy visszatért a pályára a második félidőben, miután gyúróink leragasztották a sebet, sőt a szélső gólt is lőtt, labdát szerzett! Az ő mentalitása is jelzi, hogy serdülőink mennyire motiváltak voltak a bronzmeccsen, Fodor Vera pedig tarthatatlan! Beállónk hat gólt szerzett, de ha kellett sáncolt, ha kellett zárt, ha pedig úgy hozta a helyzet, beálló pozícióból adott gólpasszt a poszttársának, a szintén nagyon jó teljesítményt nyújtó Hermann Zillének! Alighanem debreceni szabadalom a beállók összjátéka! Mindenki hozzátett a csapat játékához, a 15 éves Réti Bíborka kiharcolt hetessel és góllal jelentkezett. Szinte végig vezettek akadémistáink, fél perccel a vége előtt Fele Patrícia gólja pedig végleg eldöntötte a bronzérem sorsát! Jöhetett az örömtánc, amelyet a népes és nagyon hangos debreceni tábor vastapssal díjazott!

Egész éves és mapi napi teljesítménye alapján is teljesen megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet Győrvári Viktor együttese a serdülő első osztályban!

Serdülő I. osztály Final Four, bronzmérkőzés:

Érd–DVSC SCHAEFFLER 30–33 (14–16)

DVSC: Kovács N. – Ratalics L. 6, Fodor V. 6 (1), Ferenczi L. 9 (3), Hermann Z. 4, Fele P. 4, Eszenyi G. 2. Csere: Szabó D., Halinda (kapus), Bristyán D. 1, Réti B. 1, Nánási L. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Nagyon büszke vagyok a csapatomra!

Kiemelt partnereink